Aceasta este o reteta Montignac de inspiratie italieneasca. Puiul italienesc montignac se face usor si este o reteta care nu ingrasa, evident. Puiul italienesc monti este un fel de mancare usor, de familie, care poate fi usor modificat si aromatizat folosind condimente conforme la alegerea ta. Incearca reteta eLady de pui monti italian si te vei linge pe degete!
Retete Montignac: Pui Italienesc - Ingrediente pentru 4-6 portii
- 8 pulpe de pui, fara oase si fara piele
- 1 conserva de rosii cubulete in suc propriu, conforma
- o ceapa taiata foarte, foarte fin
- 4 catei de usturoi, tocati
- busuioc, oregano sau amestec de condimente italiene
- sare, sau dupa gust
- ciupercile dintr-o conserva, scurse
- 250 grame de branza mozzarella, tocata
- 50 grame de parmezan ras
Retete Montignac: Cum se prepara un Pui Italienesc Monti
Pune carnea de pui intr-un vas de copt. Amesteca toate ingredientele ramase (cu exceptia branzeturilor) intr-un bol mare si omogenizeaza. Toarna sosul format in bol peste pui. Acopera puiul italienesc montignac cu folie de aluminiu si da-l la cuptor la foc mediu pentru 45 de minute sau pana cand puiul este facut. Scoate apoi tava din cuptor si arunca folia de aluminiu.
Presara cu branzeturile si da tava cu reteta de pui italienesc montignac la cuptor iarasi, descoperita, pentru 10 minute, la foc foarte mic, pana cand branza este topita si incepe sa se rumenasca. Se scoate apoi reteta monti de pui italienesc din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5-10 minute inainte de a fi consumat.