Sunteti in categorie: Gastronomie

Pui la cuptor cu fenicul si mere

retete de iarna, retete cu fenicul, retete testate, retete cu pui, retete pui la cuptor, retete simple, retete usoare, retete de sezon, retete testate, retete pentru cuptor
Pui, ceapa esalota, insa si fenicul, si mere, toate asezonate cu salvie si otet de mere. Toate fripte impreuna intr-o singura tava, pentru a face un fel de mancare savuros pentru o cina usoara si aromata... In aceasta reteta simpla, feniculul si merele sunt coapte pana sunt caramelizate si moi. Incearca reteta propusa de eLady de pui la cuptor cu fenicul si mere pentru urmatoarea cina in famlie!

Pui la cuptor cu fenicul si mere: Ingrediente
-1 pui intreg (de cca 3 kg), taiat in bucati, cu pieptul taiat in 4
- 2 bucati de fenicul, fara frunze, taiati in felii
- 4 ecepe esalota, taiate pe jumatate in lungime
- 1 legatura de frunze de salvie
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de otet de mere
- Sare grunjoasa si piper
- 2 mere curatate de samburi si taiate in patru

Pui la cuptor cu fenicul si mere: Cum il prepari
Incalzeste cuptorul la 220 de grade (foc mare la cuptor pe gaz).. Ia o tava si tapeteaza-o cu hartie de copt. Aranjeaza pe ea bucatile de pui, fenicul, ceapa, si frunzele de salvie. Intr-un bol mic, amesteca  uleiul si otetul de mere si stropeste cu dressingul obtinut puiul si legumele. Amesteca cu mana pentru ca soscul sa ajunga peste tot  si condimenteaza cu sare și piper. Coace la cuptor cca 35 de minute, intorcand din cand in cand carnea. Adauga apoi  merele si coace  in continuare pana cand fenicul este rumenit si puiul este facut (inca 15 - 20 de minute).

 

Sursa: Pui la cuptor cu fenicul si mere