Sunteti in categorie: Gastronomie

Chiftelutele cu praz, mazare si cartofi

Retete de iarna, retete fara carne, retete simple, retete ieftine, retete pentru gustari, retete usoare, retete testate, carte de bucate, retete cu cartofi
Daca te-ai plcitisit de felurile de mancare obisnuite, pentru o gustare sau o cina, chiftelutele cu praz, mazare si cartofi insotite de o salata pot cosntitui o alternativa delicioasa. Iata reteta de chiftelute cu praz, mazare si cartofi propusa de eLady.

Reteta de chiftelutele cu praz, mazare si cartofi: Ingrediente pentru 10 bucati

- 4 cartofi mijlocii
- 1 praz mediu, spalat si feliat fin (numai partea alba)
- 50 g boabe de mazare, fierte
- 120 g de branza de vaci scursa bine
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper dupa gust

Reteta de chiftelutele cu praz, mazare si cartofi: Cum se fac
Se fierb cartofii necuratati timp de 10 minute. Scurge-i apoi de apa si lasa-i sa se raceasca un pic, apoi decojeste-i. Da cartoful pe razatoarea mare. Adauga praz si mazare. Amesteca branza cu oul, sarea si piperul foarte bine. Toarna peste legume si amesteca usor, incercand sa nu faci piure cartofii. Ia din amestec cu lingura si formeaza chiftelute pe care le treci prin putina faina, ca sa nu se lipeasca. Pune chiftelutele la prajit timp de 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand sunt aurii si facute. Garniseste deasupra cu verdeata tocata. Pentru un rezultat mai aromat, poti incerca reteta si adaugand si bucatele de sunca in chiftelute.

 

Sursa: Chiftelutele cu praz, mazare si cartofi