Sunteti in categorie: Relatii & Sex

Dragostea ne prosteste

Articole despre dragoste, dragostea prosteste, dragostea ne tampeste, cum sa te abtii, sfaturi de dragoste, femei indragostite, comportament de indragostita
"In urma unor descoperiri recente, cercetatori din Austria, Germania si Marea Britanie au ajuns la concluzia ca dragostea prosteste." Nu, zau, Frant? Descoperirea lor e ca si cum tocmai si-au dat seama ca Pamantul e rotund! Inutil de precizat ca Marele Will ne-a spus-o clar cu cateva sute de ani in urma. Inutil, pentru ca stim deja pe propria piele ca atunci cand suntem indragostite, parca ne prostim!
Daca nu ne informau "cercetatorii britanci", ramaneam mofluji!
Insa lasand gluma la o parte, chiar se intampla ceva cu materia noastra cenusie cand ne indragostim. Nu mai functionam corect: transpiram la -15 grade, ne ingheata sangele in vine la +30, spunem tampenii si ne purtam prosteste. Sinapsele se scurtcircuiteaza, neuronii se intepenesc, noi ne blocam. Cand suntem cu persoana de care ne-am indragostit, nu ne mai comportam normal: parca adevaratul eu se ascunde rusinat si lasa in loc unui clovn care face un spectacol de zile mari!

Pana si cele mai respectabile si mai inteligente dintre noi devin ridicole uneori cand sunt indragostite. E un fapt cunoscut de catre toata lumea. Si daca tu crezi ca faci exceptie, te inseli! Spune drept, de cate ori ai cautat motive sa te vezi cu cel de care te-ai indragostit? De cate ori te-ai folosit de pretexte puerile doar ca sa schimbi un cuvant cu el? De cate ori ai trecut "intamplator" pe langa locuinta sau locul lui de munca, simtindu-te ca un hartuitor? Suna cunoascut? Normal ca da, toate facem lucrurile astea la un moment dat in viata!
Si oricate planuri ne-am face, oricate scenarii am tese in minte si cum ne-am "programa" sa reactionam in anumite situatii in care am fi puse cu "obiectul pasiunii", toate se duc pe Apa-Sambetei cand trebuie sa le punem in practica. Din minte ni se sterge tot, actiomam ca un robotel prost programat, darmam lucruri, debitam ineptii. Motivul? Surescitarea! Cand suntem in compania barbatului de care suntem indragostite, nervii ne sunt intinsi la maxim!

Cum sa faci sa nu te mai comporti ca o idioata cand esti cu el? Veste proasta! Nu prea ai cum! Cand suntem in compania barbatului pe care il iubim ne aflam intr-o situatie similara celei in care suntem intoxicate cu alcool - iar daca esti beat nu poti merge drept oricat de mult te-ai stradui!
Asa ca devenim obsedate: ne verificam emailul din 5 in 5 minute, verificam fixul daca are ton si dupa aceea ne intrebam daca nu cumva ne-a sunat exact cand era receptorul deschis si lui i-a sunat ocupat, verificam mobilul sa vedem daca are semnal, dam refresh la pagina lui de facebook pana blocam browserul... si tot asa!

Ce e cu adevarat rau este ca un comportament "tulburat" de indragosteala poate dauna relatiei aflate la inceput. Pur si simplu speriem barbatii daca nu ne putem controla! Singura metoda care functioneaza atunci cand esti indragostita este nu sa te concentrezi sa nu faci anumite lucruri – asta nu functioneaza – ci fa altceva decat ceea ce iti vine sa faci. Pentru ca atunci cand esti indragostita, 99% din ceea ce iti vine sa faci are legatura cu el si e total gresit.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)

 

Sursa: Dragostea ne prosteste