Sunteti in categorie: Retete de slabire

Retete Montignac: Papricas

Inventat de secuime, felul de mancare numit „papricas” contine in mod obisnuit galuste de faina amestecate cu oua, unt si optional branza, care se servesc alaturi de carne de vitel asezonata din belsug cu ardei din care nu lipseste „paprika”, adica praful de ardei iuti, rosii. Papricasul este o mancare savuroasa penru cine iubeste gustul de iute. Daca iti doresti o reteta de parikas coform principiilor pe care le impune un regim Montignac, noi iti oferim solutia.

Ingrediente necesare pentru paprikas Montignac:
400 g carne de vita (daca se poate file)
1 ceapa tocata marunt
2 castraveti murati taiati cuburele
2 rosii decojite taiate apoi cuburele
1 catel usturoi taiat marunt
1 lingura ulei
150 g smantana groasa
1 lingurita bulion
1 lingurita mustar conform
200 ml frisca lichida (sau smantana subtire)
sare, piper

Cum se prepara papricasul Montignac:
Carnea se taie fasii, si se prajeste in doua ture.
In randul al doilea, cand carnea este aproape gata, adaugati si usturoiul (atentie, usturoiul nu trebuie sa se arda, deoarece da un gust amar mancarii). Se pune la cald, se sareaza, pipereaza.
Caliti apoi ceapa in aceeasi tigaie, adaugati rosiile si castravetii murati, dupa cateva minute smantana, bulionul si mustarul. Lasati sa fiarba aproximativ 5 minute, dupa care stingeti ochiul si puneti carnea in sos.
Garnitura: broccoli, conopida.
Comensenilor care nu tin dieta Montignac puteti sa le preparati paste late sau cartofi pentru garnitura. Bine-nteles, la acest fel de mancare se poate servi si o salata.
Papricasul se poate gati si cu alte feluri de carne.

Pofta buna!
Reteta publicata pe forum in Apr 30 2006, 12:06 AM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Retete Montignac: Papricas