
Bunicile si strabunicile noastre nu aveau la dispozitie o groaza de magazine si superarketuri din care sa isi faca cumparaturile cu "mirosuri" pentru prajituri, insa detineau multe secrete si desi pe vremea lor nu existau atatea arome ca acum, totusi, parca prajiturile lor erau mai bune... Asa ca, din intelepciunea bunicelor noastre va vom impartasi si noi unul dintre multele secrete ale unor prajituri delicioase! Coaja de portocala este unul dintre ele, insa deseori se poate intampla sa nu avem portocale la indemana sau sa strambam putin din nas cand vedem ca o cutiuta minuscula de coaja de potocala are un pret de peste 7-8 lei, poate chiar si mai mult. Haideti sa vedem cum pastram si conservam coaja de portocale pentru prajituri!
Cum pastram si conservam coaja de portocale pentru prajituri : Ingrediente
- coaja de portocale
- zahar tos
Cum pastram si conservam coaja de portocale pentru prajituri
Spalam portocalele si le stergem si le lasam cateva ore sa se usuce bine. Apoi cu un peeler, indepartam coaja, avand grija sa scoatem cat mai putina parte alba.
Taiem coaja de portocale apoi in cubulete sau fasii, cum ne vine mai usor si o punem intr-un borcan curat si uscat. Punem peste coaja de portocale zahar tos si scuturam borcanul.
"Stocul" de coaja de portocala pentru prajituri poate fi refacut ori de cate ori consumam portocale – pur si simplu repetam operatiunea si completam borcanul. Dupa fiecare adaugare, cu o lingura tasam coaja de portocala din borcan, pentru a scoate aerul dintre bucatele si apoi mai putem un strat subtire de zahar pe de-asupra. Borcanul trebuie sa stea la frigider si pastrata astfel coaja de portocale poate fi tinuta si un an. Bunicile noastre o tineau in camara si nu patea nimic.
Cum pastram si conservam coaja de lamai si limete (lime)
In acelasi mod putem pastra si coaja de lime sau lamai. Coaja de citrice pastrata in acest mod iti va aroma retele de dulciuri si va da o culoare foarte placuta aluaturilor. In plus, vei face economii semnificative pentru ca nu vei mai cumpara esente.