Sunteti in categorie: Retete de slabire

Reteta Montignac: Medalioane frantuzesti cu fasole verde

Bucataria franceza, alaturi de bucataria chinezeasca pare sa fie cea mai variata, mai bogata in gusturi, arome, combinatii din intreaga lume.
Puteti lua provinciile franceza la rand: nu veti gusta niciodata aceleasi lucruri,deoarece felurile de mancare sunt complet diferite, atat din punct de vedere al gusturilor mancarurilor frantuzesti, cat si din punct de vedere al ingredientelor folosite pentru prepararea lor. Va propunem un fel de mancare conform cu regimul Montiganc.

Ingrediente pentru medalioane frantuzesti cu fasole verde
500 g fasole verde
2-3 catei de usturoi
600 g file de porc
2 linguri plante de Provence, uscate
12 felii Bacon slab
ulei
1/8 l supa conform Montignac
300 g smantana
2 rosii medii ca marime, curatate de pielita si taiate cubulete
sare, piper
facultativ: 150 g cascaval ras

Reteta furata din www.elady.ro

Cum se prepara medalioanele frantuzesti cu fasole verde
Se taie carnea in 12 felii, se plateaza cu spatele cutitului, se sareaza, pipereaza, apoi se tavalesc prin ierburile de Provence. In jurul fiecarui medalion se pune o felie de bacon (ca o centura) pe care o fixati cu o scobitoare sau cu o sfoara de bucatarie.
Se prajesc medalioanele in ulei, apoi se pun intr-o forma termorezistenta. Sosul care ramane in tigaie se stinge cu supa. Reteta furata din www.elady.ro
Peste el se adauga smantana si usturoiul tocat, si se lasa apoi sa se ingroase putin dupa care toarna peste carne.
Daca se doreste, se poate pune cascavalul pe deasupra.
Se da la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.
In aceeasi tigaie se pun pastaile de fasole verde si se fierb cu capac pus, pana se inmoaie dupa gustul fiecaruia. Eventual mai adaugati putina apa sau supa daca este nevoie.
Cand fasolea verde este aproape gata, adaugati sarea, piperul si cubuletele de rosii.
La fasole, pe langa rosii, se pot pune si ardei capia taiati mic si usturoi proaspat.

Pofta buna!
Reteta publicata pe forum in Apr 30 2006, 11:24 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Reteta Montignac: Medalioane frantuzesti cu fasole verde