Sunteti in categorie: Gastronomie

Rulada rece de somon afumat

retete montignac, retete dukan, retete pentru incepatori, retete de antreuri sofisticate, retete speciale, retete pentru sarbatori, retete de aperitive, retete fara foc, retete simple cu peste, retete cu somon afumat, retete simple, retete fara copt
Iti place somonul afumat? Cauti o reteta simpla, fara foc, rapida si gustoasa cu care sa iti impresionezi musafirii la o masa speciala sau vrei sa iti rasfeti familia? Reteta de rulada rece de somnon afumat este exact ce iti trebuie! Iata ce reteta simpla si gustoasa iti propune www.eLady.ro!

Timp de preparare: 15 minute
Portii: pentru 6 persoane

Reteta de rulada de somon afumat: Ingrediente
- 200g felii de somon afumat lung
- 100g somon afumat picant taiat feliute sau cubulete mici
- 120g iaurt grecesc sau un alt iaurt gras, tare
- 65g de crema de branza
- 35g arpagic (chives) proaspat tocat sau ceapa verde tanara
- 1 castravete mic (taiat in felii foarte subtiri)

Reteta de rulada de somon afumat: Cum se prepara
Pune iaurtul, crema de branza, bucatelele de somon afumat picant si arpagicul intr-un bol mic si amesteca bine. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Aseaza fileul de somon afumat pe o bucata de folie alimentara unsa cu putin ulei de masline. Imprastie amestecul de crema de branza peste „patul” de somon afumat. Adauga un strat subtire de castraveti taiat in felii foarte, foarte subtiri pe partea de sus.
Infasoara somonul ca pe o rulada sau pur si simplu impatureste-l in doua.
Acopera ruloul de somon in folie si da-l la frigider pentru 5-6 ore sau, si mai bine, peste noapte.
Inainte de servire, se scoate rulada rece de somon din frigider. Se desface rulada din folie si se taie in felii goase de 1,5 cm. Pofta buna!

 

Sursa: Rulada rece de somon afumat