
Specialistii in nutritie atrag atentia asupra neglijentei manifestate de romani in alegerea meniurilor de post. Astfel, excesul de paste fainoase, ulei, cartofi, orez, fasole, margarina vegetala, foietaje si paine nu poate duce decat la dezechilibre alimentare, iar trecerea brusca la meniurile bogate de pe masa de sarbatori poate provoca probleme. In functie de grupa sanguina se pot diversifica atat meniurile de post, cat si meniurile de sarbatori.
Nutritionistii amintesc ca, in primul rand, ar trebui ca oamenii sa inteleaga importanta modului in care alimentele se gatesc si se consuma, tinand cont de o igiena energetica, fizica si spirituala. Mancatul pe fuga, in picioare, pe strada, la fast-food-uri ori patiserii, in restaurante (unde nu asisti la prepararea mancarurilor), in fata televizorului reprezinta comportamente ce trebuie evitate.
Opteaza pentru 3 mese pe zi separate in 2 parti, incepand cu micul dejun de la ora 10.00, cand ai putea include in meniu o salata de fructe asezonata cu miez de nuca si samburi de migdale. Pranzul poate contine orez integral, gatit la aburi dupa ce-a stat mai mult timp in apa, dar si numeroase legume, in special salata verde, ceapa verde, carora li se poate adauga branza de soia (tofu).
Pentru seara alege fructe uscate sau salate calde din legume preparate la cuptor si stropite cu ulei de masline si zeama de lamaie.