
Pregateste meniul potrivit pentru un pranz pe cinste care-i va lasa pe toti cu "gura cascata" de pofta! Carnea inabusita cu mazare in stil asiatic are o aroma deosebita datprita ghimbirului si sosului de soia.
Timp: 45 minute
Complexitate: scazuta
Carne inabusita cu mazare: Ingrediente- o ceapa mare
- 500 gr. carne de porc, taiata in bucati subtiri
- 1 morcov (taiat in cubulete de aprox. 1cm grosime)
- 1 lingurita praf ghimbir
- 1 lingura ulei vegetal
- 2 linguri zahar
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri sake sau vin alb
- 240 ml apa sau supa
- 12 linguri mazare fiarta
Carne inabusita cu mazare: PreparareSe calesc in ulei timp de 3-4 minute ceapa, carnea de porc, morcovul. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.