Sunteti in categorie: Sanatate

Acupunctura

Acupunctura, medicina chineza, beneficiile acupuncturii, tratamente alternative
Acupunctura nu este o moda de care afli pe toate drumurile! Practicata de foarte mult timp in Asia (arheologii au descoperit ace de acupunctura in morminte ce datau din secolul al II-lea i.Hr), acupunctura a ajuns in urma cu cateva decenii si in lumea occidentala, care pare tot mai entuziamata de efectele ei curative. In China, acupunctura este inca cea mai folosita metoda de vindecare. Conform filosofiei chineze, acupunctura are efecte asupra fluxului energetic, numit Qi (se citeste “ci”) actionand prin meridianele energetice care se afla in corp. Procedeul consta in aplicarea unor ace foarte subtiri in anumite puncte-cheie. Sunt infipte in jur de 4-10 ace intr-un anumit loc si lasate sa actioneze intre 10 si 30 de minute. Tratamentul se desfasoara pe parcursul a 6-10 sedinte pe parcursul a 3 luni. Nu te teme de durere! Acele sunt atat de fine incat aproape nu le vei simti!

Iata ce efecte poate avea acupunctura:
· Anumite cercetari au aratat ca acele folosite in acupunctura duc la eliberarea calmantelor naturale ale corpului care actioneaza pe acelasi palier al celulelor nervoase receptoare de morfina. Experimentele au mai pus in evidenta ca acupunctura are efect asupra unei parti din creier care guverneaza nivelul de serotonina, o substanta ce are rol in transmisia semnalelor dureroase in corp.

· Aplicatiile acupuncturii se intalnesc si in tratarea durerii. Inlocuind acele cu degetul aratator sau palma, prin apasare intr-un punct-cheie care raspunde de zona dureroasa, poti scapa de suferinta. Tehnici de electroacupunctura (se trimite un curent electric de slaba intensitate prin acele de acupunctura) sunt folosite astazi in spitalele moderne, dar ele sunt de fapt bazate pe vechi cunostinte de acupunctura.

· Cateva cercetari restranse au aratat ca acupunctura are un efect formidabil asupra durerilor de cap, de spate, de gat si a crampelor menstruale. Din pacate, numarul mic de subiecti nu permite generalizarea.

· Acupunctura pare foarte sigura si rata complicatiilor este foarte scazuta. Cea mai mare problema se poate isca din aplicarea gresita a unui ac, dar acest lucru nu se va intampla daca te adresezi unui specialist. Totodata, asigura-te ca foloseste ace sterile de fiecare data. Acele pentru acupunctura nu se refolosesc!

· Daca esti interesata de acupunctura sau de alte terapii alternative, consulta licenta celui care le practica. Exista Societatea Romana de Acupunctura si orice persoana care practica asa ceva ar trebui inregistrata aici. Ai grija de sanatatea ta, asa ca ai grija pe mana cui te lasi!

In speranta ca ti-am deschis curiozitatea si noi perspective spre solutiile problemelor tale, iti doresc mult succes in a descoperi ceea ce ti se potriveste!

 

Sursa: Acupunctura