Sunteti in categorie: Sarcina

Alimentatia din timpul sarcinii

Alimentatia femeii in timpul sarcinii, alimentatia gravidei, fructele in gravidie, legumele in sarcina, iaurtul in timpul sarcinii, produsele din soia in sarcina, Alimentatia din timpul sarcinii,aliemntatia gravidei, fructele in gravidie, legumele in sarcina, iaurtul in timpul sarcinii, produsele din soia in sarcina
Unul din numeroasele avantaje ale secolului modern in care traim este acela al multitudinii de sortimente culinare la care avem acces nelimitat. Totusi, in perioada in care porti in pantece copilasul tau, nu poti savura chiar orice iti “trece” prin fata ochilor.
Exista alimente care sunt indicate pentru a fi consumate in perioada sarcinii si alimente care au semnul “interzis” scris pe ele.

1. Laptele de soia - Un litru de lapte de soia poate asigura cu succes o treime din necesarul zilnic de calciu si vitamina D pentru orice viitoare mamica. Cu aroma de ciocolata, vanilie sau simplu, acest tip de lapte este foarte sanatos.

2. Iaurtul - Acesta este alimentul care iti poate oferi 25% din doza zilnica de calciu, proteine, fibre si cateva din vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie.

3. Morcovii - Morcovii sunt foarte bogati in vitamina A si fibre. Ii poti amesteca cu iaurt degresat pentru o doza mai mare de nutrienti. Pentru cina, fierbe morcovi, broccoli, fasole verde, mazare si obtii astfel o garnitura excelenta si extrem de benefica organismului tau.

4. Fructele - Un numar cat mai mare de fructe, consumat in primul trimestru de sarcina (dar nu numai), ajuta la pastrarea starii de sanatate a gravidei, dar implicit si a copilului. Consuma fructe proaspete cand esti gravida!

 

Sursa: Alimentatia din timpul sarcinii