Sunteti in categorie: Regim si Diete

Dieta frantuzeasca

Dieta frantuzeasca, meniuri pentru dieta frantuzeasca, cum sa slabesti ca frantuzoaicele, regimul trantuzesc de slabire, slabire cu dieta franceza, meniuri frantuzesti, cum sa fii slaba ca o frantuzoaica, diete slabire
Cauti o dieta care sa nu te infometeze si care sa te ajute sa slabesti? Probabil ai auzit de atatea ori de faimoasa dieta franceza cu vin, branza si ciocolata. Probabil te-ai intrebat de tot atatea ori cum de au reusit frantuzoiacele sa slabeasca cu astfel de alimente. A venit momentul sa afli secretul frantuzoicelor in materie de dieta! Ai acum dieta frantuzeasca la dispozitie!
Invata sa manaci ca o frantuzoiaca: bun, sofisticat, sanatos. Ai in continuare descrierea unei dietei elaborata de dieteticiana Jackie Newgent, conform careia alimentele cheie sunt: vinul, branza si ciocolata!
Singurul minus care poate aparea este ca necesita ceva mai multi bani decat o dieta obisnuita. Dar poti oricand sa o adaptezi la alimentele mult mai accesibile.

Ce ar trebui sa stii despre dieta frantuzeasca
1. Ai in continuare la dispozitie minim 3 variante din mesele principale ale zilei: mic dejun, pranz, cina. Alege in fiecare zi alta varianta, in functie de ce iti place. Fiecare mic dejun si pranz contin intre 300 si 500 de calorii. Cina in schimb are in jur de 600 de calorii.
2. Pe langa produsele de la cina in meniu mai adauga un pahar de vin rosu (sec, demisec sau dulce) sau ¼ dintr-o ciocolata pe care poti sa o consumi in timpul zilei. Este preferabil sa nu alegi foarte des ciocolata! In loc de vin poti sa bei un pahar de sampanie, daca esti la un party.
3. Sa traiesti in stil frantuzesc si sa slabesti inseamna, in acelasi timp, si minim 30 de minute de activitate fizica pe zi (mers pe jos, alergat, shopping, sex etc). Daca alegi sa te duci la sala atunci dupa aproximativ o ora ar trebui sa manaci ceva care sa nu contina cca. 100 de calorii: preferabil un fruct sau un iaurt.
4. Ajusteaza portiile pentru inaltimea si greutatea ta! Daca esti micuta si vrei sa slabesti mai putin (2-5 kg), atunci ai nevoie de mai putin de 1500 de calorii pe zi.
5. Cheia acestei diete este sa te opresti daca simti ca te-ai saturat. Nu este nevoie sa termini tot ce ai in farfurie, oricat de bun ar fi!
6. Daca ai fost sfatuita de doctor sa urmezi o dieta slaba in grasimi, atunci ar fi indicat sa folosesti produse lactate degresate. Mai poti, de asemenea, sa inlocuiesti untul cu uleiul de masline.
7. Alege o varietate de mancaruri ca sa fii sigura ca ai toata gama de nutrienti de care corpul tau are nevoie.
Ai in continuare un meniu complet, cu cel putin 3 variante de mancare pentru mic dejun, pranz si cina pentru dieta frantuzeasca

Dieta frantuzeasca: Micul dejun
Varianta 1:
- 4 - 5 feliute de bagheta cu 1 lingura de unt si fructe pe deasupra.
- 1/2 de grepfrut cu 1 lingurita de miere
- cafea cu crema, indulcita cu zahar

Varianta 2
- 1/2 ceasca cereale (sau musli cu fructe uscate si nuci)
- 3/4 ceasca de iaurt cu o lingurita de miere
- un fruct proaspat de marime medie

Varianta 3
- 1 mini croissant (1/2 de croissant normal)
- 1 portocala sau alt fruct proaspat
- cafea cu lapte (indulcita cu nu mai mult de o lingurita de miere)

Dieta Frantuzeasca: Pranzul
Varianta 1
- 150-200 grame de friptura de vita la gratar
- o felie de branza elvetiana (sau de care ai in frigider)
- 1/2 rosie medie feliata
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 cartof copt cu 1 lingurita de unt nesarat
- 1 kiwi medium

Dieta Frantuzeasca: Retete pentru pranz
Varianta 2
- 2 oua fierte, tari, maruntite - amestecate cu 1 lingurita de maioneza, 1 lingurita de mustar Dijon, 1 lingurita de arpagic maruntit
- 2 felii de paine cu cereale pentru salata de mai sus
- 1 ½ ceasca legume crude rase, ex: morcovi (poti sa le mananci separat sau sa le pui la salata de oua).
- 1 pruna medie sau alt fruct proaspat, sau o mana de struguri

Varianta 3
- 3 felii de branza de care vrei tu (preferabil sortimente diferite)
- 2 canute de salata verde cu dressing de otet balsamic (2 linguri) sau amestec de ulei de masline si otet de mere
- 1 para mica sau alt fruct, servit in salata sau alaturi de branza (ex: mar)

Varianta 4
- 2 oua facute omleta in 2 lingurite de unt nesarat la care mai adaugi: doua linguri de ierburi proaspete maruntite si o felie de branza mozzarella rasa
- 2 canute de brocolli fiert la care poti sa adaugi zeama de lamaie
- o piersica medie sau alt fruct proaspat

Varianta 5
- 1 si 1/2 felie de sunca
- 2 felii de branza elvetiana
- 2 lingurite de unt nesarat
- toate puse pe 4 felii de bagheta a cate 6-7 cm lungime
- 2 cani de salata verde cu dressing de otet balsamic
- 1 mar mediu, taiat in salata sau mancat separat

Varianta 6
- 2 cani medii (cum sunt cele de cafea) cu salata verde maruntita la care adaugi: 2 linguri sos, 1 cana medie de ton scurs de apa, 1 ou fiert tare si feliat, 1/4 ceasca porumb dulce si morcovi taiati micuti, plus 6 masline
- 2 felii paine de cereale
Sosul din salata: amesteca - 3 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic din vin rosu, 2 lingurite de mustar Dijon, 1 ceapa rosie mica maruntita, 1/2 lingurita de miere si optional sare si piper. Acopera si tine la frigider timp de 3 zile. Adauga la salata inainte de a o servi!

Varianta 7
- 1 ceasca de dovleac ras
- crema de ciuperci sau alta supa de legume (un castronel)
- salata cu urmatoarele ingrediente: 2 cesti de fasole verde, 2 linguri de otet balsamic (sau sos cum este cel descris mai sus), 1/4 ceasca de gorgonzola rasa si 4-5 felii de mar sau para.
- 2 felii de bagheta

Dieta Frantuzeasca: Cina

Meniul de seara insumeaza un maxim de 600 de calorii (inclusiv cu vinul sau ciocolata). Toate tipurile de mancare pot fi preparate in mai putin de 30 de minute. Atentie la variantele in care portiile sunt pentru doua persoane!

Menuri pentru cina din Dieta Frantuzeasca
Varianta 1
- salata caesar: amesteca - 4 cesti de salata taita fin cu 4 linguri de dressing si 2 linguri de parmezan ras (se imparte la doua persoane!)
- 1 ceasca de fasole verde pentru fiecare persoana, cu 2 lingurite rase de migdale (sau alune, sau nuci) deasupra
- piept de pui la gratar, taiat in bucatele micute

Varianta 2
- intr-un castronel pune 1/2 cana medie de ton scurs de apa
- 1 ceasca de salata verde sau spanac,
- 1 ou fiert tare
- 5 masline mari, maruntite,
- 1/4 ceasca de ceapa rosie tocata,
- 4 -5 rosii micute taiate cubulete
- 3 bucati file de anchoa (optional).
Toate cele de mai sus se amesteca si se asezoneaza cu 2 linguri de ulei de masline si suc de lamaie, tarhon proaspat tocat,
menta sau cimbru.

Varianta 3
- salata din 1/2 avocado cu zeama de lamaie si sare de mare
- piept de pui la gratar, taiat in bucatele micute si amestecat cu penne:
- o portie de penne (spaghete) – maxim 2 cesti
- pieptul de pui se caleste laolalta cu urmatoarele: 2 catei de usturoi maruntit, sucul de la ½ de lamaie, cateva frunze de salat
maruntita si 1/2 arpagic taiat fin si o lingura de ulei de masline.

Varianta 4
- salata de andive cu branza cu mucegai (amesteca: 1 ceasca andive, 1 lingurita otet de mere, 2 linguri de branza cu mucegai rasa)
- friptura cu ciuperci sote ( 3-4 felii de cartofi copti sau fierti cu friptura de vita –sau carne slaba
- in tigaia in care ai facut carnea adauga 1 lingura de unt si 1 ceapa rosie mica maruntita. Dupa 30 de secunde adauga ciupercile (1 si ½ ceasca de ciuperci champignion feliate). Dupa doua minute adauga ½ pahar de vin rosu sec si mai lasa pe foc timp de 2 minute. Adauga ciupercile si sosul peste friptura.

Mai mult decat o dieta, dieta frantuzeasca este un „program”, in primul rand un mod de viata sanatos, bun de urmat.

 

Sursa: Dieta frantuzeasca