Sunteti in categorie: Regim si Diete

10 trucuri pentru suplete de Sarbatori

10 trucuri pentru suplete de Sarbatori
Craciunul si Anul Nou inseamna bucurie, lumina, familie, dar mai inseamna si sarmale, cozonac si vin fiert cu miere. Nu stiu cum se face, dar oricat te-ai tine departe de mesele festive si de platourile cu calorii impanate, Mos Craciun iti aduce intotdeauna si cateva kilograme in plus. eLady.ro iti da o mana de ajutor ca macar anul acesta sa reusesti sa pacalesti "Fantoma Greutatii de dupa Sarbatori".

1. Nu lasa degetele sa se apropie de mancare!
Daca eviti tot ceea poate fi mancat cu mana – snack-urile, hamburgerii, cartofii prajiti – vei elimina din meniul tau multe grasimi si calorii. Majoritatea aperitivelor servite la masa de Craciun sar de 300 de calorii bucata, dar cine poate manca doar una? Nu face exceptii decat pentru legumele crude si pentru creveti.

2. Putina cercetare nu strica!

Inainte sa dai fuga catre platouri cu farfuria pregatita, stai 5 minute si uita-te care este oferta. Daca ai apucat deja sa iti umpli farfuria, te vei simti obligata sa si mananci! In loc de asta, incearca sa ajungi ultima la masa – intre timp toate mancarurile pline de calorii vor fi disparut. Gusta din toate daca esti pofticioasa, dar in cantitati mici.

3. Gandeste inainte sa mananci!
Nu manca chips-uri, alune si prajituri fara sa constientizezi ce faci! Stop! Gandeste- te! Merita oare cele cateva fursecuri un antrenament in plus la sala? Daca nu te poti abtine, pune gustarile pe o farfurie, ca sa iti poti da seama cat mananci.
Inainte sa iti reumpli farfuria, asteapta 20 de minute (aceasta este durata de care stomacul tau are nevoie pentru a-i spune creierului ca e plin).
Chiar daca in mod normal nu tii un jurnal de exercitii si alimente consumate, incearca sa-ti faci unul in timpul Sarbatorilor. Iti va arata mai clar unde gresesti si te va ajuta sa lupti mai bine impotriva exceselor pe care le faci.

4. Atentie la sete!
Cele mai multe bauturi alcoolice contin peste 100 de calorii la fiecare 30 de grame. Si crede-ne, nici bogate in fibre nu sunt! In afara de alcool, incearca sa eviti si bauturile cu lapte, frisca sau suc de fructe; multe dintre ele sunt pline de zahar si grasimi. Mai bine bea un pahar de vin combinat cu apa minerala sau incearca sa alternezi fiecare pahar cu alcool cu unul de apa sau suc.

5. Regula 90 – 10!
Sarbatorile sunt facute ca sa te simti bine si sa serbezi alaturi de cei dragi tie! Nu trebuie nici sa le reduci la placerea de a manca, dar nici nu e indicat sa stai mereu cu tabelul de calorii in fata. De aceea incearca sa faci ceea ce trebuie 90% din timp si permite-ti sa trisezi restul de 10%. Te vei simti bine fara sa trebuiasca sa cari povara Craciunului in jurul taliei tot restul anului!

6. Sfat pentru petrecere!
Incearca sa nu mergi la mese festive pe stomacul gol! Daca nu mananci nimic inainte de a pleca de acasa, puterea ta de a rezista aromelor si poftelor va fi mult diminuata. Un pumn de miez de nuca sau o alta gustare bogata in proteine te va face sa te simti satula si sa nu mai ai nevoie de suplimente dulci.

7. Fibre inainte de dulciuri!
Bine, poti manca dulciuri daca ti-e pofta! Dar incearca sa consumi cateva legume crude inainte, pentru ca sunt satioase si astfel vei micsora simtitor cantitatea de zahar din farfuria de desert.

8. Nu te lua dupa altii!
Nu manca numai pentru ca cei din jurul tau fac asta. Daca nu ti-e foame rontaie o bucatica de telina sau bea un ceai de fructe.

9. Distanta ajuta!
Cand esti la o petrecere, gaseste-ti loc cat mai departe de masa. De multe ori comoditatea invinge pofta si vei renunta sa mai mananci prajituri cu nemiluita!

10. Fara prajiturele!
Poate ca nu sunt toate foarte dulci, dar ingrasa tare de tot si corpul tau ii transforma in zahar pur intr-o secunda!

 

Sursa: 10 trucuri pentru suplete de Sarbatori