Sunteti in categorie: Dieta Montignac

Dieta Monti explicata pe scurt

monti pe scurt, dieta montignac pe scurt, cum sa slabesti cu regimul monti, cum sa fii supla cu dieta montignac, monti pentru diabetici, dieta montignac si silueta, slabire cu montignac
Kim Catrall (Samantha din Sex and the City) este o fidela a dietei Montignac, la fel ca si Kylie Minogue sau Liz Hurley. Iar daca te temi de plictiseala, dieta aceasta te va face sa te simti ca intr-un film de actiune – glucidele bune se bat cu glucidele rele, fructele bune lupta contra celor care ingrasa si tot asa...
Filosofia dietei Monti este “Mananca pana slabesti!” -  ideea este ca nu caloriile conteaza, mesele de afaceri si iesirile la resturant sunt incurajate,... totul este sa respecti cateva reguli clare de combinare a grupelor de alimente! In ,od destept!

Reguli de baza pentru Dieta Monti
1. tine-ti in frau imaginatia si nu face combinatii inedite - grasimi cu carbohidrati, de exemplu. Pentru fiecare idee noua care iti vine, trebuie sa vezi mai intai ce spun tabelele lui Montignac.
2. poti manca anumite dulciuri cand ai pofta, dar poti da iama in grasimi si carbohidrati oricand... atata timp cat le mananci separat (din faza II).
3. mananca fructe intre mese si cumpara-ti cereale integrale.
4. renunta la sucuri si la cocktail-urile alcoolice cu nume exotice. Vinul e permis in faza II.

Pro:
• e o dieta foarte usor de urmat daca esti mereu pe drumuri, ai intalniri de afaceri una dupa alta si nu-ti ramane nici un pic de timp pentru gatit mancaruri dietetice.
• nu trebuie sa excluzi definitiv din meniu nici ciocolata, nici pastele, ceea ce e perfect pentru pofticioase!
• vei pierde rapid din greutate din cauza renuntarii la dulciuri, fara sa te ingrasi imediat la loc.
• fructele si legumele te vor umple de energie, asa ca nu va fi nevoie sa iei, in fiecare zi, taxiul spre birou.

Contra:
• regimul este destul de sarac in calciu, zinc, si in vitaminele D si B12.
• daca esti foarte energica, lipsa zaharurilor te va face sa te simti obosita, sau iti va da greturi, ameteli si dureri de cap.
• Montignac e de partea celor cu un program incarcat si spune ca sportul nu este un ingredient principal in curele de slabire, ceea ce te poate incuraja sa iti anulezi abonamentul la sala.

Celebritatile si Montignac:
Kim Catrall este din SUA si o mare fidela Monti. Liz Hurley este englezoaica si fidela Monti. Kylie Minogue este australianca si tot.... fidela Monti. Cine a spus ca francezii nu sunt cei mai priceputi in diete de slabire?!
Kylie a facut chiar si reclama dietei, spunand ca talie ei de grosimea unui creion se datoreaza regimului bazat pe indicele glicemic al alimentelor creat de catre Mihel Montignac In felul acesta are energie toata ziua si poate manca ciocolata fara sa se simta ca si cum ar fi comis un delict capital.

Dieta Montignac: Faza I
- Nu amesteca niciodată glucidele (zaharul, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.
-  Evita toate elementele glucido-lipidice (avocado, ficatul, alunele).
- Elimina în totalitate zahărul, porumbul si cartoful din alimentaţie pe durata acestei faze.

Dieta Montignac: Faza II
E mult mai permisiva, trebuie doar sa respectati principiile de baza (fara glucide rele si pe cat posibil fara combinarea glucidelor cu lipide). In aceasta etapa deja ai ajuns la greutatea dorita si trebuie sa urmaresti sa te mentii. Daca se adauga cateva kg se revine la faza 1.
- Continua sa nu amesteci glucidele cu lipidele. Daca esti constransa, incearca sa nu le absorbi decat in cantitate minima, insotindu-le cu multe fibre (de exemplu, salata).
- Nu manca niciodată nici zahar bucati, nici tos, nici miere, nici dulceata, nici bomboane. Foloseste, in continuare, zaharina.
- Continua sa nu mananci paine la pranz si la cina. Nu manca decat la micul dejun paine neagra sau integrala.
- Fereste-te de sosuri. Asigura-te ca nu contin faina.
- Nu consuma decat lapte degresat.
- Mananca mai ales peste si prefera lipidele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare.- Fii atenta la deserturi. Mananca cu moderatie ciocolata, inghetata (de fructe) si frisca. Evita, pe cat posibil, prajiturile, fainoasele, grasimile.

Grupele de alimente si combinarea lor
GRUPA A (glucide): cereale integrale, paine integralä, paste integrale, orez nedecorticat, lactate cu 0,1% grasime

GRUPA B (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale

GRUPA C (legume/fibre): toate legumele si fructele crude, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii, usturoi

GRUPA D (glucido - lipidice): lapte, nuci, alune, arahide, migdale, creier, ficat, germeni de grau, paste cu ou, nuca de cocos, ciocolata, masline, castane, stridii, avocado

Reguli in Dieta Montignac

- grupa A se poate combina cu grupa C.
- grupa B se poate combina cu grupa C.
- grupa A nu se va combina cu grupa B.
- alimentele din grupa D trebuie evitate.

 

Sursa: Dieta Monti explicata pe scurt