Sunteti in categorie: Familie

Supravietuire in doi de Sarbatori

Supravietuire in doi de Sarbatori
Imediat ce incepe luna decembrie, tuturor ne sta gandul la imaginea familiei reunite care sarbatoreste in jurul bradului. Cand rudele incep sa se adune, te gandesti la sarbatori linistite, petrecute in casa, inconjurata de dragoste si armonie. Cu toate acestea, rareori realitatea corespunde imaginii tale idilice. Iar cea care are cel mai multe de infruntat este relatia in care esti implicata.
Iata in continuare patru situatii cu potential de cearta cu sotul tau si cinci metode care te vor ajuta sa treci de aceasta perioada, stresanta de cele mai multe ori.

Ghid de supravieture in doi pentru Sarbatori
1. Asteptari mari, dezastre iminente – Tu investesti extrem de multa energie afectiva in pregatirea Sarbatorilor, datorita semnificatiilor profunde pe care li le atasezi. Pretinzand perfectiunea de la toti cei implicati, iti creezi sansele ca toate planurile sa esueze. Si astfel ajungi sa te certi cu iubitul tau din cauza ca a cumparat alta marca de drojdie decat cea pe care o folosesti tu...

2. Compensatii inexistente – Motivul pentru care iti doresti ca sarbatorile sa iasa perfect, ca un show atent regizat, este ca, in secret, te astepti ca aceste cateva zile sa compenseze pentru tot anul, care a trecut, departe de a fi perfect. Este nevoie de o abatere extrem de mica din partea iubitului tau pentru ca ideea ta de perfectiune sa fie compromisa si intre voi sa sara scantei.

3. Sentimente puse la incercare
– Este adevarat ca, in perioada aceasta festiva, va simtiti mai aproape unul de altul, insa tot acum, legatura afectiva dintre voi este mai vulnerabila, teama de a nu corespunde, de a nu fi apreciat si iubit facandu-se simtita atat in cazul tau, cat si in al lui. Acum este momentul cel mai propice pentru izbucnirea conflictelor mocnite.

4. Un nou inceput, cadou sub brad
– Atat tu, cat si iubitul tau sunteti obisnuiti sa va straduiti in restul anului ca relatia sa mearga. De Sarbatori insa, va asteptati ca solutiile miraculoase sa vina singure, ca un cadou lasat de Mos Craciun sub brad.

Motivul pentru care se intampla toate acestea este capcana in care amandoi va lasati atrasi de Sarbatori: evenimentele se desfasoara intr-un ritm ametitor deoarece incercati sa multumiti atata lume intr-un timp atat de scurt; sunt atatea lucruri de facut si prea putin timp.

In loc sa cauti un vinovat, opreste-te din goana si lasa cozonacii in sarcina bunicii sau a laboratorului de cofetarie (in general, repartizeaza unele din sarcini si nu te incapatana sa le faci tu pe toate doar ca sa iti demonstrezi vocatia de gospodina) si instituie noi obiceiuri placute in doi.
Iubitul tau se va prinde in joc si impreuna veti supravietui cu brio presiunii pregatirilor de sarbatori.

1. Dimineti prelungite – Da, stim ca aveti de mers la cumparaturi in tot orasul, dar magazinele au program special in aceasta perioada, asa ca nu e nevoie sa sariti din pat la prima ora! Luati micul-dejun in pat, leneviti sub patura si povestiti .... sunt atatea lucruri pe care ati putea sa le faceti inainte de a incepe ziua!

2. Apeluri-surpriza – Nu il suna pe iubitul tau doar ca sa ii comunici ceea ce mai are de cumparat sau ca a venit factura de gaz. Suna-l de cel putin doua ori pe zi si spune-i cat il iubesti.

3. Alianta secreta – Parintii tai si ai lui nu trebuie sa stie ca i-ati invitat in aceeasi zi pentru a avea o alta doar pentru voi!

4. Rasfatati-va cu fiecare ocazie – Cand sunteti la cumparaturi, impartiti un baton de ciocolata sau un baton energizant, cand ajungeti acasa si ati terminat de descarcat cumparaturile oferiti-va cate un masaj cu uleiuri parfumate... in loc sa alergati singuri de colo-colo, mergeti impreuna peste tot si priviti zilele de pregatiri ca pe niste intalniri romantice!

5. Clipe de tandrete – Seara, daca tot trebuie planificata ziua urmatoare, stati imbratisati pe canapea si impartiti-va ce e de facut, dar neaparat cu televizorul stins. Valorificati fiecare clipa libera pentru a va apropia. Nu lasati presiunile perioadei sa intervina in relatia voastra.

Vei vedea ca toate aceste schimbari, chiar daca par lucruri marunte, se vor dovedi remedii veritabile in fata stresului aparut cu ocazia pregatirilor pentru Craciun si Revelion.

 

Sursa: Supravietuire in doi de Sarbatori