
eLady iti prezinta o reteta de chec (pandispan) foarte fin si aromat, stropit cu ciocolata... O minunatie de desert, foarte potrivit pentru ocazii festive (zile de nastere, Paste, Craciun sau Revelion). Puteti folosi oricare alte fructe doriti (visine, de exemplu), pentru ca doar aluatul de baza conteaza cel mai mult.
Reteta de chec cu cirese si migdale: Ingrediente pentru pandispan- 250 gr cirese curatate de samburi
- 125 gr zahar
- 100 gr faina
- 80 gr pudra de migdale (faina de migdale)
- un varf de cutit de sare
- 80 gr unt moale (la temperatura camerei)
- 2 oua mari
- 1 lingura praf de copt
- optional o lingura lichior de cirese
- 1 lingurita esenta de migdale
Reteta de chec cu cirese si migdale: Ingrediente pentru glazura de martipan si ciocolata- 50 gr fondant de martipan
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita de miere de albine
- 100 gr ciocolata amaruie/dulce (dupa preferinta)
- 200 ml frisca lichida
Cum se face glazura de martipan si ciocolata pentru reteta de chec cu cirese si migdalePentru glazura se incalzeste frisca impreuna cu martipanul pana cand acesta se dizolva. Se adauga apoi ciocolata maruntita, untul si mierea si se mai da pe foc doar daca nu s-a topit ciocolata. Ar trebui sa rezulte o crema ganache ceva mai lichida decat cea normala
Cum se face aluatul de pandispan pentru pentru reteta de chec cu cirese si migdaleIncalziti cuptorul la 160 gr Celsius
Intr-un bol mare bateti untul cu zaharul si faina de migdale. Se adauga ouale si esentele, mixati bine.
Adaugati ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt.
La sfarsit se incorporeaza ciresele cu ajutorul unei spatule sau linguri.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata si se coace aproximativ 40 minute.
Cand s-a racit cu cirese si migdale se varsa glazura proaspat facuta (altfel se intareste) si se decoreaza dupa inspiratie (cu fulgi de migdale, cirese sau cum vreti voi).