
O data cu intrarea in iarna dovleacul devine, alaturi de mere, un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din bucatariile noastre. De ce? Incercati reteta de mai jos de la eLady si veti intelege imediat motivul... Pana la prima imbucatura, trebuie sa cititi mai intai reteta de prajitura aromata de dovleac cu nuci. Prajitura de bostan cu nuci este desertul ideal pentru zilele friguroase, alaturi de un ceai fierbinte sau un pahar de lapte cald. Va placea tuturor!
Nota: Aluatul obtinut din ingredientele de mai jos este indeajuns pentru o prajitura coapta in forma de tort sau pentru aproximativ 30-35 muffins mai mici (depinde ce capacitate au formele de silicon pe care le aveti in casa).
Prajitura aromata de dovleac cu nuci: Ingrediente- 200 de grame de miez de nuca
- 1 cana ulei de floarea soarelui
- 3 cani de zahar brun (merge si zahar tos normal)
- 4 oua mari
- 1 cana de piure de dovleac (miez de dovleac copt in cuptor si dat prin blender sau pasat cu furculita)
- 1 cana apa
- 3 cani de faina 000
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita cu varf de nucsoara
- 2 lingurite scortisoara
- 1/2 lingurita sare
Prajitura aromata de dovleac cu nuci: Cum se faceIncalzeste cuptorul la 180
° C.
Rumeneste nucile intr-o tava uscata in cuptor pentru cca 10 minute, ca sa se usuce si sa devina mai aromate si mai gustoase.
Bate intr-un bol mare, la viteza medie uleiul cu zaharul cu un mixer. Adauga ouale unul cate unul, apoi cu o lingura, incet-incet, piureul de dovleac si la urma apa.
Incorporeaza apoi in lichid faina amestecata bine dinainte cu bicarbonatul, condimentele si sarea.
La sfarsit adauga nucile prajite in cuptor si maruntite grosier. Daca ai si o mana mica de fistic sau alune de padure, nu te zgarci si adauga-le. Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.Toarna compozitia in forma si da-o la cuptor.
Prajitura aromata de dovleac si nuci se coace pentru aproximativ o ora sau pana cand este gata.
Daca faceti muffins, coceti-le in formele de muffins pentru aproximativ 40 minute la
180°C, insa dupa 20 de minute faceti testul cu scobitoarea.
Cand este gata, scoateti prajitura aromata de dovleac si nuci din cuptor, mai lasati-o 10 minute in forma, apoi scoateti-o pe un gratar si lasati-o sa se raceasca. Inainte de a o consuma, presarati-o cu putin zahar pudra vanilat.
Pofta mare!