Sunteti in categorie: Societate

Ziua indragostitilor: Sfantul Valentin

Ziua indragostitilor, Sfantul Valentin, obiceiuri de Sfantul Valentin, obiceiuri de Ziua indragostitilor
Ziua Indragostitilor este un moment in care oamenii is arata sentimentele de dragoste, afectiune si prietenie. Ziua Indragostitilor este celebrata in intreaga lume in moduri diferite si este sarbatorita la 14 februarie in fiecare an. Multi oameni vad Ziua indragostitilor ca pe o zi speciala pentru a-si exprima dragostea unul pentru altul.

Ce fac oamenii de Sfantul Valentin
Multi oameni din intreaga lume sarbatoresc Ziua indragostitilor de Sfantul Valentin, aratand aprecierea pentru oamenii pe care ii iubesc sau admira. Unii oameni ii invita pecei dragi pentru o cina romantica la un restaurant, in timp ce altii aleg aceasta zi ca sa ceara in casatorie, sa se logodeasca sau sa se casatoreasca cu persoana iubita. Altii ofera felicitari, bomboane de ciocolata, bijuterii sau flori, trandafiri in mod special, ca simbol al iubirii.
Este, de asemenea, un motiv pentru a-ti arata aprecierea fata de prieteni in unele cercuri sociale si culturi. De exemplu, Sfantul Valentin in Finlanda se refera la "zi prietenilor", si este destinata prietenilor mai degraba decat dragostei.. Ziua indragostitilor in Guatemala este cunoscuta sub numele de Ziua dragostei si prieteniei si are obiceiuri si traditii similare zilei de Sfantul Valentin din tari cas Statele Unite, dar este de asemenea un motiv pentru multi pentru a-si arata aprecierea pentru prieteni.

Ziua indragostitilor (Valentine s Day) nu este o sarbatoare legala in multe tari (Australia, Canada, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii). Cu toate acestea, restaurantele, hotelurile si centrele comerciale sunt extrem de aglomerate in aceasta perioada a anului.

Originile sarbatorii de Sfantul Valentin
Originile sarbatorii de Sfantul Valentin nu sunt clare, dar multe surse cred asta e ea provine de la povestea Sfantului Valentin, un preot roman care a fost martirizat in jurul datei de 14 februarie, in anul 270. Cum a devenit Sfantul Valentin patronul spiritual al iubirii ramane un mister, dar o teorie este faptul ca biserica a folosit ziua martiriului S.f Valentin pentru a crestiniza o veche sarboare romana numita Lupercalia, un festival pagan care se tinea la mijlocul lunii februarie.
Ceremonia antica Lupercalia includea punerea numelor fetelor intr-o cutie si apoi baietii isi extrageau perechea. Cuplurile astfel formate tineau pana in urmatorul an. Biserica crestina a substituit numele fetelor cu nune de sfinti, in speranta ca cel care va extrage numele sfantului isi va modela viata dupa sfantul al carui nume l-a scos din cutie. Cu toate acestea, numele fetelor au ajuns iarasi in cutie in secolul al XVI-lea.
In cele din urma obiceiul de a trimite felicitari sau mesaje anonime acelora pe care ii admiram sau iubim in secret sau nu a devenit modul acceptat de a sarbatori Sfantul Valentin Primele versiuni de carduri de Valentin erauu facute din satin si dantela si ornamentate cu flori, panglici si imagini ale lui Cupidon sau pasarele si au aparut in Anglia in anii 1880.

Simboluri de Ziua indragostitilor: Sfantul Valentin
Inimioare, culorile rosu si roz, trandafiri, imagini si statui ale lui Eros, arcurile si sagetile lui Cupidon simbolizeaza sentimentul de romantism si dragoste de Sfantul Valentin. Cupidon este de obicei portretizat ca o copil inaripat, inarmat cu un arc si o sageata. Despre oamenii care se indragostesc se spune ca au fost "loviti de sageata lui Cupidon."
Ziua de Sfantul Valentin se concentreaza pe dragoste, romantism, prietenie si apreciere.


 

Sursa: Ziua indragostitilor: Sfantul Valentin