
Prajitura (checul) cu ciocolata si migdale, un dulce simplu si rapid de facut, dar perfect pentru o gustare dulce , cand aveti musafiri sau ca prajitura pentru cafea. Vedeti ce usoara este aceasta reteta de prajitura de la eLady.ro!
Chec cu migdale si ciocolata: Ingrediente- 300 de grame de faina
- 100 de grame de amdion
- 250 de grame de zahar
- 3 oua
- 150 de grame de unt
- 150 ml lapte
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- 150 de grame de ciocolata neagra
- 70 de grame de migdale
- zahar pudra pentru ornat
Chec simplu cu migdale si ciocolata: Cum se faceIntr-un castron de mixer, folosind telul la viteza mare, amestecati ouale cu zaharul , esenta de vanilie si praful de copt pana cand amestecul este moale si pufos. Adaugati untul, faina si amudonul (cernute anterior), punand alternativ si cate putin lapte.
Topiti ciocolata cu o lingura de lapte si o lingurita de unt in cuptorul cu microunde.
Se toarna jumatate din aluat in forma in forma de coronita unsa cu unt si tapetata cu faina (daca folositi o forma de silicon aceasta trebuie doar unsa), se adauga ciocolata topita si migdale cat mai aproape de centru si deasupra se acopera cu aluatul ramas.
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc mediu spre mic) timp de 40-45 de minute. Dupa 40 d eminute verificati daca este gata cu o scobitoare.
Se presara cu zahar pudra inainte de servire. Pofta buna!