Sunteti in categorie: Frumusete

Remedii pentru cearcane

remedii_pentru_cearcane_400.
Petele inchise la culoare ale pielii de sub sub ochi, numite cearcane, sunt o problema cu care ne confruntam des. Unele dintre principalele cauze din care produc aparitia cearcanelor sunt ereditatea, imbatranirea, pielea uscata, plansul, prea mult timp petrecut in fata calculatorului, stresul mental sau fizic, lipsa de somn, dar si un regim alimentar nesanatos. Atat barbatii, cat si femeile de diferite grupe de varsta pot avea cearcane. Cearcanele nu sunt o problema grava, dar i face pe oameni sa arate obositi, epuizati, bolnavi si chiar sa para mai batrani. Dar daca cearcanele nu sunt provocate de o boala, se poit estompa si puteti chiar scapa cu usurinta scapa de umbrele inestetice de sub ochi, folosind cateva remedii simple facute chiar acasa. eLady iti prezinta mai jos cateva remedii naturiste pentru cearcane, ieftine si naturale.

1. Remedii naturiste pentru cearcane: Pliculete de ceai negru sau verde
Pliculete ceai sunt un excelent remediu anticearcan, pentru ca ceaiul poate fi folosit cu succes si beneficiile lui sunt recunoscute. Cafeina din ceai ajuta la reducerea inflamatiilor asa ca pune ibricul pe aragaz de indata. Tine minte sa folositi pungulitele de ceai dupa ce s-au racit.
Cofeina si antioxidantii prezenti in ceai pot fi extrem de benefici in incercarea ta de a scapa de cearcane si de pungile de sub ochi pentru ca ajuta vasele de sange sa se contracte si reduc retentia de lichide. Taninul, in special, ajuta la reducerea inflamatiilor si modificarilor de culoare ale pielii.
Preseaza pliculetele de ceai cu o lingurita pe o farfurie pentru a scoate surplusul de lichid. Asteapta sa se raceasca doua pliculete de ceai verde sau negru sau pune-le in frigider pe o punguta de plastic timp de aproximativ o jumatate de ora.
Aplica pliculetul de ceai pe fiecare ochi si lasati-l sa actioneze timp de 10 pana la 15 minute.
Arunca pliculetele de ceai si spala-ti fata.Foloseste acest remediu naturist contra cearcanelor de doua ori pe zi, timp de cateva saptamani.
Nota: Ai grija sa iti bagi ceai in ochi.

2. Remedii naturiste pentru cearcane: Apa de trandafiri
Apa de trandafiri poate fi folosita pentru aproape orice, inclusiv ca remediu pentru cearcane.
Apa de trandafiri este un aliat incredibil all frumusetii si al ingrijirii pielii. Apa de trandafiri ajuta la reintinerirea pielii si are un efect calmant asupra ochii obositi. Datorita proprietatilor sale usor astringente, functioneaza ca un toner extraordinar pentru ten.
Inmoiaie bine doua discuri demachiante de bumbac in apa pura de trandafiri cateva minute.
Pune tampoanele inmuiate pe pleoapele inchise.
Lasa-le timp de aproximativ 15 minute sa actioneze.
Foloseste acest remediu natural contra cearcanelor de doua ori pe zi, timp de cateva saptamani.

3. Remedii naturiste pentru cearcane: Masca cu patrunjel
Masca de fata cu patrunjel contra cearcanelor este foarte eficace. Desi rezultatele pentru acest remediu nu apar foarte repede, trebuie sa ne credeti pe cuvant ca merita sa aveti rabdare si sa asteptati. Vitaminele si clorofila din patrunjel ajuta la diminuarea cearcanelor inestetice de sub ochi. In plus, masca de patrunjel contra cearcanelor este si foarte ieftina! Pune o legatura de patrunjel intr-un blender impreuna cu doua-trei linguri de apa rece. Transforma totul intr-o pasta pe care o aplici imediat pe cearcane. Lasa masca de patrunjel contra cearcanelor sa actioneze pentru 15 minute. Repeta operatiunea zilnic.

4. Remedii naturiste pentru cearcane: Castraveti reci

Rondelele de castraveti sunt un remediu clasic pentru cearcane. Proprietatile astringente ale castravetilor ajuta vasele de sange sa se contracte si calmeaza inflamatiile. Trateaza-te cu o zi de spa in confortul casei tale cu ajutorul acestui tratament rapid.
Castraveti au proprietatea ca fac pielea sa devina luminoasa, dar si proprietati usor astringente, care ajuta la "repararea" ochilor obositi si la espomparea cearcanelor. In plus, castravetii au un efect calmant si revigorant asupra pielii. Taie un castravete proaspat in felii groase si raceste-le in frigider timp de 30 minute. Pune feliile pe zona de piele afectata timp de aproximativ 10 minute. Spala apoi zona cu apa. Repeta procedeul de doua ori pe zi, timp de 10 zile sau chiar mai mult.
O alta varianta este de a amesteca suc de castravete cu suc de lamaie in cantitati egale. Utilizeaza un tampon de vata pentru a aplica amestecul pe pielea afectata de cearcane Lasa-le pe timp de 15 minute si apoi clatiti cu apa. Urmati acest remediu naturist contra cearcanelor zilnic, timp de cel putin o saptamana.

5. Remedii naturiste pentru cearcane: Cartofii
Cartofi sunt un remediu nemaipomenit de bun pentru cearcane! Cartofii contin enzime recunoscute pentru proprietatile lor de inalbire asa ca sunt solutia perfect pentru a scapa de cearcane. Agenti de albire naturali prezenti in compozitia banalului cartof care te ajuta sa scapi de cearcane si te scapa de pungile din jurul ochilor.
Rade unul sau doi cartofi reci pentru a le extrage sucul. Inmoaie doua tampoane de vata in sucul stors din cartofi si puneti-le pe ochii inchisi. Ai grija ca sucul de cartofi se actioneze doar pe cearcanele de sub ochi, precum si pe pleoape. Se lasa sucul sa stea timp de 10 pana la 15 minute ca sa isi faca efectul. Clatieste-te bine cu apa rece. Se repeta o data sau de doua ori pe zi timp de cateva saptamani.
In loc de suc de cartofi, poti folosi si felii de cartofi groase si bine racite pentru a scapa de cearcane.

6. Remedii naturiste pentru cearcane: Ulei de migdale
Uleiul de migdale este un ingredient natural care este foarte benefic pentru pielea delicata din jurul ochilor. Utilizarea regulata a uleiului de migdale ajuta disparitia cearcanelor. In plus, in afara de ulei de migdale poti folosi si vitamina E uleioasa pentru a elimina cearcanele.
Inainte de a merge la culcare, aplica un pic de ulei de migdale pe cearcane si maseaza usor pielea cu miscari circulare. Lasa-l sa actioneze pe timpul noptii. In dimineata urmatoare, spala-te cu apa rece. Urmeaza tratamentul natural contra cearcanelor cu ulei de migdale zilnic, pana cercurile intunecate dispar.

7. Remedii naturiste pentru cearcane: Uleiul de nuca de cocos
Masarea cu ulei de nuca de cocos este un alt remediu natural eficient pentru a scapa de cearcane. Datorita calitatii sale de hidratare, uleiul de nuca de cocos te scapa si de riduri pentru ca ajuta pielea sa ramana neteda si, mai mult, previne cosmarul nostru: ridurile si liniile fine de sub ochi. Pur si simplu maseaza-te cu ulei de cocos extra-virgin pe zona afectata de cearcane de sub ochi. Lasa-l sa actioneze timp de cateva ore si apoi spala-te cu apa rece. Repeta de doua-trei ori pe zi, timp de cateva luni sau pana cand esti multumita de rezultate.

8. Remedii naturiste pentru cearcane: Comprese reci cu lapte dulce sau apa rece
Compresle rece contracta vasele de sange de sub ochi si a ajuta foarte mult la reducerea umflaturilor, a pungilor de sub ochi si a cearcanelor. Inmoaie un prosop mic in apa rece sau lapte rece. Pune-l pe pleoapele inchise timp de cateva minute. Alternativ, poti baga cateva cuburi de gheata intr-un servetel moale si sa il puneti sub ochi timp de cateva minute. Poti folosi de asemenea o punga de mazare congelata sau o lingura rece.

Sfaturi suplimentare ca sa scapi de cearcane

- Asigura-te ca ai un somn bun si incearca sa dormi mai mult.
- Evita frecarea ochilor prea mult sau prea des, deoarece iti provoci singura dilatarea vaselor de sange, ceea ce face ca cearcanele de sub ochi sa para si mai intunecate.
- Demachiaza-te inainte de a merge la culcare, pentru ca machiajul poate irita ochii.
- Limiteaza expunerea la soare.
- Bea multa apa pe parcursul zilei si redu consumul de sare pentru a scapa de retentia de apa, care ar putea fi cauza problemei tale cu cearcanele.
- Fii atenta la dieta si mananca alimente bogate in vitaminele A, C si E.
- Lasa-te de fumat si limiteaza consumul de alcool si cofeina; statul la televizor, calculator dauneaza ochilor si alcoolul si cofeina contribuie la deshidratare, care, la randul sau slabeste pielea delicata din jurul ochilor.

 

Sursa: Remedii pentru cearcane