
Cheesecake-ul (prajitura cu branza) a prins destul de bine si la noi, Desi nu este o reteta de prajitura romaneasca, noi avand placintele cu branza dulce, cheesecake-ul place cam la toala lumea. Problema e ca atunci cand faci un cheesecake in cuptor, e destul de greu sa iti iasa un cheeseckae care nu fie crapat sau prea uscat. De aceea iti prezentam o reteta de cheesecake fara coacere, care iti va iesi absolut perfect!
Aceasta reteta de cheesecake cu dulceata de capsune fara coacere necesita doar sapte ingrediente si este gata de mancat cu familia in cateva ore.
Cheesecake fara coacere cu dulceata de capsune: Ingrediente pentru blat- 250 g biscuiti digestivi
- 100 g unt, topit
Cheesecake fara coacere cu dulceata de capsune: Ingrediente pentru umplutura- esenta de vanilie
- 600 g branza de vaci degresata
- 100 g zahar pudra
- 300 ml smantana grasa
- un praf de sare
- 200 grame de dulceata de capsune
Cum se face blatul pentru cheesecakeUda o forma rotunda cu diametrul de 23 cm in care vei face reteta de cheesecake cu dulceata de capsune si tapeteaz-o cu hartie pergament.
Pune biscuitii intr-o punga si si cu ajutorul unui sucitor, sfarama-i bine. Transfera biscuitii faramitati intr-un bol si amesteca-ti cu untul topit. Framanata-i bine cu mana, ca farmiturile sa se imbine cat mai uniform cu untul. Rastoarna "aluatul" in tava si preseaza-l bine de tot, ca sa se formeze o baza cat mai dreapta. Baga forma in congelator, ca sa se intareasca bine pentru o ora.
Cu se face umplutura pentru cheesecake fara coacere cu dulceata de capsunePune branza de vaci intr-un bol cu zaharul si vanilia si bate pana la omogenizare completa. Adauga apoi smantana lingura cu lingura si bate in continuare pana umplutura pentru reteta de cheesecake este moale si catifelata.
Cu se face monteaza cheesecake-ul fara coacere cu dulceata de capsuneScoate blatul din congelator. Toarna umplutura de branza in tava, cu grija, lingura cu lingura. Niveleaza cu o spatula sau cu un cutit trecut prin apa. Baga cheesecakeul la congelator pentru doua ore. Dupa doua ore, scoate-o, toarna dulceata de capsune deasupra si mut-o in frigider pana va fi consumata.
Scoate din frigider prajitura cu o jumatate de ora inainte sa o portionezi si sa o mananci.
Pofta buna!