
Barcute de vinete umplute: delicioase si perfecte pentru a fi facute in orice ocazie pot fi mancate calde sau reci, servite ca un aperitiv gustos sau drept o garnitura.
Reteta de barcute de vinete umplute este o
reteta de post excelenta, care va placea tuturor. Estem de asemeni, o
reteta vegan si vegetariana. In perioadele in care nu tineti post, puteti inlocui branza tofu cu parmezan sau cascaval ras.
Retete de post: Barcute de vinete: Ingrediente pentru 4 portii2 vinete drepte, 2 dovlecei, 1 ardei rosu tocat, 1 morcov mic, 4 catei de usturoi tocati, miezul de vinete tocat, ulei de masline, sare si piper dupa gust, 2 rosii cherry, 100 grame de branza tofu sfarmata cu furculita.
Retete de post: Barcute de vinete: Cum se facInfierbantati cuptorul la 200 C. Scobiti pulpa din interiorul vinetelor. Taiat-i cubulete mici si puneti-o deoparte.
Taiati in cubulele mici si amestecati toate legumele, inclusiv pulpa de vinete tocata si rosiile. Infierbanta intr-o tigaie 5 linguri de ulei de masline.
Pune legumele in cu un pic de sare, un pic de piper si lasa-le sa se faca pana devin "al dente" - opreste focul, pentru trebuie sa se coaca mai mult in cuptor.
Opariti apoi barcutele din vinete in apa cu sare pentru 15 secunde. Scoteti-le, lasati-le sa se scurga si tapeteti-le cu servet de hartie de bucatarie pentru a scoate cat mai multa apa din ele, fara a le rupe insa. Ungeti-le cu ulei, asezati-le intr-o tava neaderenta sau tapetata cu hartie de copt, umpleti-le cu amestecul de legume si presarati deasupra branza tofu sfarmata cu furculita.
Dati la cuptor pana cand se formeaza o crusta delicioasa (aproximativ 35 de minute).
Pofta buna!