
Iti mai amintesti mancarurile de urzici ale bunicii? Ti-e pofta de o mancare de urzici dar te gandesti ca o sa iti faci mainile praf de la intepaturi? Nu este cazul, pentru ca iti prezentam cea mai simpla metoda de a curata si spala urzicile care iti va lasa mainile intacte!
Cum sa cureti urzicileUmple o cratita mare cu apa rece in care ai dizolvat 3 linguri de bicarbonat de sodiu.
Pune urzicile in apa cu bucarbonat si invarteste-le cu ajutorul unei linguri cu coada lunga (poti folosi si spumiera). Bicarbonatul se sodiu curata mai bine urzicile decat apa simpla.
Pregateste alaturi o alta cratita sau un castron mare. Cand apa din oala cu urzici s-a linistit, scoate urzicile cu spumiera si stransfera-le in castron. Arunca prima apa de la urzici si repeta operatiunea, de aceasta data folosind apa calduta in care ai pus 3-4 linguri de otet (otetul neutralizeaza resturile de bicarbonat de sodiu si inmoaie tepii) si lasa-le circa 15 minute.
Repeta operatiunea de cate ori este nevoie, pana urzicile sunt pe deplin curate.
De asemeni, le poti spala si intr-o strecuratoare, insa cel mai bine este sa cureti urzicile in baie de apa.
Daca urzicile au amestecate printre ele si alte plante, pune-ti o pereche de manusi si sorteaza-le.
Bicarbonatul se sodiu dezinfecteaza urzicile, la fel si otetul (care este un acid). Este necesar ca urzicile sa fie bine curatate si spalate, pentru ca fiind o planta care creste libera peste tot, exista o mare probabilitate ca un animal salbatec sau domestic sa fi urinat pe ele.