
Suntem in post. Insa poti manca sanatos, gustos si economic.
Va mai aduceti aminte de ciorbele de vara, facute de bunici cu pastai de fasole culese din gradina?
Nu aveau carne, dar erau delicioase!
Pe atunci nu existau congelatoare si nici magazine care sa vanda legume congelate.
Insa acum exista.
De aceea eLady iti da o reteta simpla, de post (reteta vegan) care va placea intregii familii. Nu are calorii multe, este usoara si pentru digestie, si pentru buzunar! In plus stim cu totii cat de sanatoase sunt ciorbele si supele!
Ciorba de pastai de fasole lata: Ingrediente- 500 grame de pastai de fasole late, galbene
- 1 ceapa medie taiata mic
- 1 morcov mediu taiat cubulete mici
- o bucatica de radacina de telina taiata fideluta
- o bucatica de radacina de pastarnac taiat fideluta
- 50 ml de ulei vegetal
- 2 linguri de pasta de tomate
- sare dupa gust (sau 2 cuburi de concentrat de legume sau 2 linguri de Delikat sau Secretul Gustului)
- zeama de la o lamaie
- 1 legatura de patrunjel verde taiat fin
- 1 legatura de leustean verde taiat fin
Ciorba de pastai de fasole lata: Cum se faceSpala, curata si taie legumele. Intr-o oala pune cam 2 litri de apa la fiert. Cand apa clocoteste pune ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si cca 50 ml de ulei vegetal si lasa-le sa fiarba pentru cca 20 de minute. Adauga apoi fasolea pastai taiata in bucati de cca 6-7 cm lungime (sa sa poata fi luata usor in lingura). Mai lasa sa fiarba pana pastaile sunt fierte cum trebuie. Adauga pasta de tomate si mai lasa 2-3 minute sa dea in clocot. Inchide focul de la aragaz si pune zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Pune in farfurii si... pofta buna!