
In paine sau in bol, rece sau calda, cu paine calda sau mamaliga, ciorba de fasole boabe este un fel de mancare bun, satios, economicos, de post (vegan) cand nu ii punem afumaturi, un fel de mancare ajuns tradintional in bucataria romaneasca. Iata cum poti sa faci si tu o ciorba de fasole boabe simplu si ieftin la tine acasa!
Ciorba de fasole boabe de post: Ingrediente- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata de telina
- 1 pastirnac
- 1 creanga de cimbru
- citeva linguri de ulei
- ardei gras, ardei kapia
- 1 cutie fasole fiarta de la bonduelle (400 grame)
- 1/2 conserva de rosii cubulete sau intregi, decojite (de buna calitate)
- sare
- bors de casa sau zeama de lamiie proaspat stoarsa
- leustean
- patrunjel
Ciorba de fasole boabe de post: Cum se faceSpalam si curatam toate legumele (mai putin fasolea, rosiile). Le taiem dupa preferinte (cubulete, bastonase, feliute) si le punem la fiert intr-o oala cu apa de vreo 2 litri.
Cand legumele sunt aproape gata, potrivim de sare, punem creanga de cimbru si mai lasam sa colocoteasca. Spalam fasolea din conserva si o tragem un clocot intr- alta craticioara. Apa o aruncam, fasolea o punem in ciorba. O mai dam un clocot, sa se mai patrunda un pic si punem rosiile si citeva linguri de ulei.
Lasam la foc mic pentru inca vreo 5 minute, punem borsul sau zeama de lamaie dupa gust si mai clocotim nitel.
Cand e gata, inchidem focul si punem patrunjel si leustean tocat.
Ciorba de fasole este buna si calda, si rece, acompaniata de o bucata de ceapa rosie!
Pofta buna!