Sunteti in categorie: Gastronomie

Pastizio alb de pui si ciuperci

Pastizio alb de cu pui si ciuperci,retete, retete din resturi, retete economice, retete bune, retete testate, retete culinare, retete cu sos bechamel
Nu stim cum sunteti voi, dar noua nu ne place deloc sa aruncam mancare. Asa ca daca mai raman resturi prin frigider care nu pot alcatui o portie, incercam sa le transformam intr-un fel de mancare care sa poata satura o familie intreaga. Asa am ajuns la reteta de astazi: pastizio alb de pui si ciuperci.
Totul a inceput de la un rest de ciulama de pui cu ciuperci...

Pastizio alb de cu pui si ciuperci: Ingrediente pentru 4-6 portii
- ciulama de pui cu ciuperci (sau poti folosi si pui cu smantana sau un rest de ciulama de ciuperci
- 1/2 pachet de paste
- sos bechamel (1 pachet de unt, 100 grame de faina alba, 1 litru de lapte, sare)
- un rest de branza telemea sau cascaval ras
- putina verdeata pentru decorat

Cum se face pastizio alb de pui si ciuperci
Din moment ce ai baza (ciulamaua), pune apa la fiert si fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata (trebuie sa fie al-dente), scurge-le si lasa-le deoparte.
Intr-o cratita fa sosul bechamel si cand e gata, lasa-l deoparte,
Ia o tava non-aderenta (noi de obicei folosim tavi din sticla termorezistenta) si pune in ea jumatate din paste. Pune apoi pe deasupra pastelor jumatate din sosul bechamel. Aseaza cy o lingura ciulamaua, apoi pune si restul de paste si toarna si restul de sos alb (bechamel). Presara branza sau cascavalul ras si baga tava in cuptorul preincalzit la 190 C pentru circa 35 de minute.
Scoate, portioneaza si... pofta buna!

 

Sursa: Pastizio alb de pui si ciuperci