Sunteti in categorie: Gastronomie

Castraveti murati de vara

reteta de castraveti murati de vara, retete muraturi de vara, retete de castraveti in saramura
Nu stim cum sunteti voi, dar noua ne plac castravetii murati. Iar vara ar fi si pacat de Dumnezeu sa nu ne facem pofta, mai ales ca peste tot se gasesc castraveciori mici, cornichon, din belsug, mararul a inflorit deja iar cativa catei de usturoi nu sint o problema... Iara asadar reteta de castraveti murati in saramura (de vara, pentru ca nu rezista mult, trebuie sa se consume in maxim o saptamana de cand s-au murat).

Castraveti murati de vara: Ingrediente
- castraveti mititei cornichon
- usturoi
- sare (1 lingura cu varf la un litru de apa)
- bete de marar

Cum se fac castravetii murati de vara

Se incalzesc 2 litri de apa si se pun 2 linguri mari de sare. Nu trebuie sa fiarba, calduta sa fie, sa se dizolve sarea mai usor. Daca pui apa fierbinte, o sa fi se inmoaie castravetii si nu o sa mai fie crocanti.
Nu va faceti griji daca folositi sare iodata, oricum castravetii murati de vara nu apuca sa se inmoaie, se consuma imediat - e o reteta de mare succes!
Se spala castraveciorii si se indeasa in borcane (preferabil de 800g, 2-3 borcane pentru o familie de 4 persoane sunt suficiente), laolalta cu bete de marar si vreo 4-5 catei de usturoi in fiecare borcan.
Daca nu gasti castraveciori mititei, puteti folosi si mai mari, dar mai bine ii taiati pe lungime in 4.
Se toarna apoi saramura racorita binisor, se pune capac borcanelor si se scot afara, la soare. Daca stai la bloc, si balconul face treaba la fel de bine.
Dupa 2-3  zile sunt gata de cosnumat. Cand s-au murat, iei borcanele si le tii in frigider.
Merg de minune la tocanite de vara, cu carnuri la gratar sau orice fel de friptura. Sau asa, simpli!
Pofta buna!

 

Sursa: Castraveti murati de vara