
Pieptul de pui: unii il considera o delicatesa, altii nu pot sa il sufere. Pentru ca daca nu e gatit bine, devine atos si fara nici un gust si e pacat de el pentru ca este o carne curata si delicioasa gatit cum se cuvine.
Daca faci parte din a doua categorie, ca noi, cei care evita sa manance piept de pui, atunci neaparat trebuie sa incerci reteta de mai jos pentru ca, pe cuvant de onoare, este cel mai bun piept de pui marinat din lume! Aromele se imbina perfect, mustarul se caramelizeaza frumos si ii da o dulceata aparte, usturoiul in face putin nervos iar tarhonul ii da un parfum special!
Cel mai bun piept de pui marinat din lume: Ingrediente- 2 piepti de pui (cca 1 kg) taiati in fasii mai grosute (cca3-3,5 cm grosime)
- 2 linguri de mustar de Dijon
- 3 linguri de mustar dulce de Tecuci
- sare si piper dupa gust
- 2 catei de usturoi batuti bine de tot in mojar, pana ajung crema
- 3 linguri de tarhon uscat
- 5 linguri de ulei
- ulei pentru prajit
Cel mai bun piept de pui marinat din lume: Cum se faceTaie pieptul de pui in fasii. Daca il faci pe gratar, taie-l in fasii ca pentru snitel (cca 3 cm grosime)
Amesteca restul ingredientelor intr-un bol incapator si omogenizeaza-le cu o lingura, apoi pune bucatile de piept de pui in marinata si amesteca bine. ca sa ajunga sosul peste tot peste carne.
Acopera castronul cu o folie de plastic si lasa pieptul de pui sa se iubeasca cu mustarul si restul condimentelor pentru vreo 3-4 ore sau chiar si peste noapte.
Pune apoi o tigaie cu o jumatate de deget de ulei in ea si cand uleiul s-a infierbantat, prajeste bucatile de piept de pui la foc iute, 2-3 minute pe fiecare parte.
Daca faci pe carbuni, pune-le pur si si simplu pe gratar. Ai grija, pieptul de pui se face foarte repede, nu il lasa sa se usuce! Doua minute pe fiecare parte ii sunt de ajuns!
Apoi (in ambele cazuri) scoate bucatile de piept de pui intr-un castron cu capac si lasa-le sa se odihneasca cateva minute inainte de le manca.
Pofta buna... si sa ne spui cum a fost!