
Daca ai intoleranta la lactoza, daca esti vegan sau tii post, poti prepara usor aceasta frisca delicioasa care inlocuieste cu succes"frisca vegetala" pe care o gasesti in comert si care este plina de E-uri...
Reteta de frisca de post (raw-vegan): Ingrediente* 1-2 indulcitor natural la alegere (miere, sirop de artar,
sirop de agave sau
stevia,
frcutoza)
* 1 lingurita de extract de vanilie
* 1 cutie de
lapte de cocos codensat (lasata in frigider peste noapte)
Cum se face frisca de post (raw-vegan)Scoate laptele de cocos condensat intr-un bol si mai departe procedezi exact ca in cazul in care faci frisca vegetala sau cea adevarata, din smantana de frisca.
Si daca nu ai auzit deja, consumul de ulei de nucă de cocos are multe beneficii pentru sanatate.
Aceasta reteta de frisca de post (vegan) poate fi folosita in prepararea diferitelor retete de dulciuri. Dupa ce este gata, pur si simplu depozitati-o intr-o cutie care se inchide etans in în frigider. Se pastreaza buna de consum timp de pana la 2 saptamani.