
Atunci cand o prietena a adus aceasta prajitura la o petrecere intre fete, toate am insistat sa ne dea reteta! Prietena noastra a ras si ne-a spus ca este o prajitura extrem de usor de facut pe care ea a botezat-o "prajitura puturosului" pentru ca desi delicioasa, nu necesita cine stie ce efort, ci dimpotriva, in mai putin de ora de cand te-ai apucat sa o faci, este gata!
Pregateste-o cand ai musafiri care se anunta in ultima clipa sau pentru copii, cand nu ai timp de prajituri elaborate!
Prajitura puturosului: Ingrediente250 grame de zahar
250 grame de faina
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita de esenta de vanilie
450 grame de ananas zdrobit din compot (fara siropul din compot)
Prajitura puturosului: Glazura120 grame de unt
130 grame de zahar pudra
3/4 cana lapte condensat
1 cana de nuca de cocos
1 cana de nuci taiate grosier
1 lingurita de esenta de vanilie
Prajitura puturosului: Cum se face
Pentru blat: pune primele 6 ingrediente intr-un bol si amesteca cu mixerul pana cand se omogenizeaza.
Puneti compozitia intr-o tava de 40cm x 20 cm neaderenta sau tapetata cu hartie de copt.
Coaceți la 180° C pentru 35-40 de minute.
Pentru glazura: Se amesteca untul, zaharul si laptele condensat si se fierb la foc mediu, pana cand se ingroasa putin. (Aceasta operatie dureaza, de obicei, circa 5 minute dupa ce da in clocot).
Se da deoparte de pe foc si se adauga restul de ingrediente. Se lasa sa se racoreasca un pic si apoi se toarna peste blat.