Sunteti in categorie: Gastronomie

Rulouri de vanata cu umplutura de branza

Rulouri de vanata cu umplutura de branza
Trei feluri de branza contribuie intr-un mod delicios la crearea acestui fel principal de mancare atat de potrivit anotimpului in care ne aflam. In plus, nu are carne, dar asta nu inseamna ca nu este deosebit de gustos, cremos si inmiresmat!

Rulouri de vanata cu umplutura de branza: ingrediente
- ulei de masline pentru uns
- 2 vinete medii taiate felii de 1 cm grosime
- 480g  de branza ricotta proaspata (sau urda, are acelasi gust)
-1/2 ceasca busuioc proaspat, tocat
- 70g parmezan ras fin sau branza tare, maturata
- 575g sos de paste sau sos de rosii asezonat
- 85g mozzarella rupta in bucatele cu mana
- mamaliguta (optional), pentru a servi

Rulouri de vanata cu umplutura de branza: Cum se fac

1. Se incalzeste la 200 °C cuptorul. Se ung 2 tăvi de copt mari cu ulei de masline. Se taie vinetele felii de 1 cm, pe lungime, se sareaza usor si se lasa sa iasa sucul negru si amar.
2. Apoi se aranjeaza vinete, intr-un singur strat, pe tavile pregatite. Se ung usor cu ulei de masline. Se coc in cuptorul timp de 10 minute sau pana cand se fac aurii. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca.
3. Între timp, punem ricotta (sau urda), busuiocul si trei sferturi din parmezan (sau branza tare) intr-un bol mediu si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se gusta si se condimenteaza cu piper negru proaspat macinat.
4. Punem 1 lingura de amestec de branza pe fiecare felie de vanata . Rulati ferm, cu atentie sa nu iasa branzeturile. Așezam intr-o cratita sau tava, cu marginile in partea de jos. Repetam pana terminam amestecul de brazeturi ramas si vinetele.
5. Turnam sosul in mod egal pe rulouri. Presaram cu mozzarella si parmezanul ramas (sau cascaval).
6. Coacem in cuptorul timp de 15-25 de minute sau pana cand mozzarella se topeste. Mancam cu mamaliguta sau paine.
Pofta buna!

 

Sursa: Rulouri de vanata cu umplutura de branza