
Am realizat ca ti-am oferit multe retete de tot felul, insa in ultimul timp am neglijat supele. Desi am mancat multe si de multe feluri, nu ti-am mai scris nicio reteta de supa. Si poate ca ai avea nevoie. Poate ca ai ramas fara idei, poate ca vrei sa te incalzesti cu ceva deosebit sau poate, pur si simplu, vrei sa pregatesti ceva nou intr-o seara racoroasa din toamna care sta sa vina. In acelasi timp, mi-am adus aminte ca iti povesteam o data cate poti sa faci cu banalul cartof, fara sa-l prajesti tot timpul. Asadar, mi-am zis ca ar fi cazul sa-ti prezint o minunata supa de cartofi, usor de facut, delicioasa si hranitoare. O sa-ti fie foarte usor s-o faci, ai sa vezi. Ai grija la cate portii iti pui, totusi, daca tii la silueta ta. In plus, daca alegi sa pui smantana sau nu, este alegerea ta, iar daca nu pui smantana si ou, aceasta supa este delicioasa intr-o zi in care tii post.
Supa aromata de cartofi: Ingrediente- 600 g de cartofi
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 2-3 boabe de piper
- 1 ou
- sare si piper proaspat macinat
- frunze de patrunjel tocat
- smantana
Supa aromata de cartofi: Cum se face1. Spala si curata zarzavatul si taie-l cubulete. Pune-l la fiert cu 2 l de apa si cu putina sare. Apoi, adauga ceapa tocata marunt, foaia de dafin si boabele de piper.
2. Intre timp, curata cartofii si taie-i cubulete. Dupa ce legumele au dat in clocot, se adauga cartofii si se lasa sa fiarba cam 10-25 minute.
3. Bate oul (ca pe omleta) intr-o farfurie, adaugand putin din apa care fierbe, batand oul in continuare. Acest amestec se toarna in supa, amestecand continuu. Supa se serveste cu patrunjel verde tocat si, cum am zis mai sus, la alegere, cu smantana. Pofta buna!
Un pont: daca vrei, poti sa treci prin blender amestecul pentru a face supa mai cremoasa.