
Iti plac fructele de mare si mancarea usor picanta? Ai si de ce, sunt absolut delicioase! Ai mai jos o reteta de fructe de mare sos de chili care poate fi consumata ca atare, ca sos pentru paste, cu o garnitura de orez simplu sau legume sotate.
Fructe de mare cu sos de chili: Ingrediente- 1 lingura de ulei de masline
- 1/2 lingurita de piper alb proaspat macinat
- 3 catei usturoi
- 1 punga de fructe de mare congelate
- 2 cani de rosii taiate marunt
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de praf de chili
Fructe de mare cu sos de chili: cum se fac1. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie la temperatura medie.
2. Adauga usturoiul si piperul, lasa 30 de secunde apoi pune fructele de mare si amesteca; din momentul in care dau in clocot, mai lasa-le timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe o farfurie.
3. Adauga rosiile, patrunjelul si praful de chili. Caleste amestecul pana cand rosiile se vor transforma in sos. Gusta si potriveste de sare. Pune sosul pe paste sau garnitura si apoi, deasupra, fructele de mare. Presara cu putina verdeata. Pofta buna!