
Usturoiul este una dintre aromele preferate ale spaniolilor. Ei importa sute de tone pentru consumul “exagerat” de usturoi pe care il fac anual. Nu stim exact cat de mult usturoi se consuma in Spania, insa stiu ca, in secolul al XVI-lea usturoiul prajit in ulei de masline era interzis de catre Inchizitie. Cei care miroseau a usturoi erau suspectati de faptul ca au parasit catolicismul pentru iudaism, deoarece in aceea perioada doar evreii foloseau usturoiul in scopuri culinare.
Usturoiul era considerat de catre Inchizitie un deliciu nepermis. Dieta cu usturoi a devenit cunoscuta abia din secolul a; XVIII-lea, usturoiul devenind indispensabil in prepararea multor retete culinare.
Reteta de supa de usturoi spaniolaSupa de usturoi desi este preparata dupa o reteta tipic Castiliana, ea are variante in toate colturile lumii, sub diferite alte nume si metode asemanatoare de preparare.
Reteta de supa de usturoi spaniola: Ingrediente- 2 linguri de ulei de măsline,
- 3-6 catei de usturoi, tocat aproximativ
- 1 lingura rozmarin proaspat, fin tocat sau ½ lingura uscat
- 4 cani baza de supa
- ½ lingurita boia de ardei afumata (asta este cheia! boiaua normala nu este același lucru)
- ½ lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare de mare (dupa gust)
- 4 oua
- 4 bucăți de paine preferabil bagheta, prajita
- 100 g de bacon
Reteta de supa de usturoi spaniola: PreparareFierbe doi litri si un sfert de apa. Prajeste usor bagheta taiata felii in uleiul de masline. Prajeste feliile de usturoi si cubulete de bacon. Lasa uleiul sa se raceasca si apoi amesteca-l cu boiaua. Adauga toate ingredientele in apa fiarta si lasa-le sa fiarba cel putin 15-20 de minute apoi adauga un ou batut si serveste.