Sunteti in categorie: Fitness

Grasimea de pe abdomen

Grasimea de pe abdomen
Oamenii cu un indice de masa corporala normal nu isi fac de obicei probleme. Insa grasimile se pot depune in diverse zone ale corpului, in mod inegal. Cea mai neplacuta e grasimea acumulata pe abdomen si in jurul taliei.

Si cei slabi pot avea burtica

Nici barbatii, nici femeile nu scapa de burtica. Cui ii face placere sa poarte dupa el o asemenea minge sau colac de grasime? Nimanui, evident. La inceput, solutia cea mai practica pe care o gasim este sa ne corectam pozitia si sa tragem burta. Cu timpul, asta devine o corvoada, pentru ca nu ne scapa de grasime si e probabil sa intampinam dificultati daca ea continua sa se depuna. Indiferent in ce stadiu ne aflam, niciodata nu e prea tarziu sa actionam! Chiar daca ai un corp mai plinut sau esti o persoana slaba, grasimea nu tine cont si se poate depune in jurul taliei.

Un abdomen plat, ferm, este extrem de atragator si reprezinta visul oricarei persoane care se lupta cu grasimea depusa pe abdomen, in cantitati mai mici sau mai mari. Si nu putem neglija faptul ca persoanele care au corpul asemenea unui mar, cu burtica in relief, risca sa devina diabetici sau bolnavi de inima. Prin comparatie, oamenii cu corpul in forma de para, adica cei care au soldurile si posteriorul mai mare decat burta, nu sunt expusi aceluiasi pericol. Pentru a-ti mentine sanatatea de-a lungul vietii, e necesara eliminarea grasimii de pe abdomen.

Cum sa scapi de grasimea de pe abdomen: Propuneri
Exercitiile fizice au de indeplinit o sarcina grea. Grasimea de la nivelul taliei nu se lasa invinsa usor. Asta presupune sa ardem mai multe calorii decat mancam si sa ne lucram muschii. In prima etapa e util sa incepem de la interior. Deci, adoptam o dieta sanatoasa. Trebuie sa acordam atentie sporita la ce si cum ne hranim. Apoi intervin exercitiile fizice regulate. Exista studii care au aratat ca cea mai buna combinatie de sport este alcatuita din exercitii de aerobic si un antrenament cu greutati pentru a da jos kilogramele in plus. Este recomandat ca aerobicul sa se efectueaze de trei ori pe saptamana, cate 40 de minute - o ora, iar in restul zilelor se se execute programe cu greutati. De retinut ca o zi a saptamanii este dedicata odihnei, deci programati-va o pauza de la exercitii.

Daca va supuneti unui efort fizic zilnic exagerat si aveti o dieta drastica, cu gandul ca asa veti slabi mai repede, veti pierde din masa musculara, iar grasimea va fi tot acolo. In ziua de odihna va puteti plimba, puteti fi activi, dar sa nu faceti sport. Partea dificila se simte la inceput, cand facem primele exercitii, pana mai scapam din grasimi, pana incep sa se contureze vizibil muschii. Cu un abdomen lucrat oricine se simte mai increzator si arata mai bine la plaja, intr-o rochie de seara sau intr-un costum. De obicei, daca nu exista probleme de sanatate, e bine sa iti asculti corpul si sa fii mai receptiv la ceea ce iti transmite: daca are nevoie de odihna sau de mai multa hrana.
      
Cand slabesti in alte zone
Anumite persoane se confrunta cu o problema cand slabesc. Desi isi doresc sa dea jos din grasimea de pe abdomen, se intampla ca soldurile sa fie cele care reactioneaza primele, iar talia ramane la fel. Asta se observa la prima vedere, dar incet si burtica va disparea. E nevoie de rabdare si perseverenta. De grasime se scapa in mod proportional de pe tot corpul. Totusi, la solduri poti sa dai jos mai repede grasimea, pe cand rezultatele la nivelul abdomenului se contureaza mai tarziu. Ca sa nu punem in pericol tot ce realizam, nutritionistii ne avertizeaza sa nu dam iama prin mancare in weekend-uri, sa nu ne imbuibam doar pentru ca e final de saptamana.

De asemenea, e indicat sa pastram cele trei mese pe zi, minim, cu hrana sanatoasa. Asa vom avea suficienta energie pentru activitatile noastre si nu ne va fi foame. Cei care persevereaza in sport scapa de grasime si isi lucreaza muschii, dar ar putea fi mirati cand cantarul arata aceeasi greutate sau ceva kilograme in plus. Muschii cantaresc mai mult decat grasimea. E bine de aflat cata grasime mai avem in exces ca sa mai eliminam din calorii.

Sanatatea in pericol
Grasimea din jurul taliei (subcutanata) si cea care inconjoara organele vitale (interna) sunt considerate posibile cauze de imbolnavire. Indiferent daca esti gras ori slab, grasimea din zona taliei poate fi un pericol de boli cardiovasculare si chiar cancer. Asadar, atentie la indicele de masa corporala, la circumferinta taliei si a soldurilor. Noi iti punem la dispozitie instrumentele necesare ca sa afli aceste detalii. Cand iti masori mijlocul e indicat sa pui centimetrul deasupra osului de la sold. Femeile ar trebui sa constate ca au sub 88 cm in talie, iar barbatii sub 101 cm.

 

Sursa: Grasimea de pe abdomen