Sunteti in categorie: Povesti

O lectie pentru fiecare dintre noi

O lectie pentru fiecare dintre noi
Exista multe povestiri care tot circula pe internet de ani de zile si din care toti avem ceva de invatat. Una dintre ele este cea de mai jos...
Un fiu si-a dus batranul tata la un restaurant pentru o cina in oras.
Batran, cu mainile tremurande, bietului tata ii cadeau firmituri si mancare pe camasa si pantaloni. Restaurantul era unul scump si plin de oameni pretentiosi care se uitau cu dezgust la batranul caruia ii tremurau mainile. Fiul isi privea insa relaxat tatal si l-a lasat sa manance in liniste. El s-a dus sa plateasca nota.
Dupa ce batranul tata a terminat de mancat, fiul l-a ajutat sa se ridice, s-a dus cu el la toaleta, i-a curatat hainele de firmituri si de pete, l-a sters pe fata, l-a pieptanat si aranjat parul si i-a asezat drept ochelarii strambi.
Apoi l-a luat la brat, sa il poata sustine mai bine si au iesit amandoi din toaleta, mergand incet, in timp ce toti clientii din restaurant se uitau, comentau si susoteau despre cum se poate face cineva de ras in public in asa hal.
Se indreptau amandoi, fiul tinandu-si de brat tatal care isi tarsaia picioarele, mergand agale spe iesire, cand un barbat mai in varsta a strigat dupa ei:
"Hei, tinere, nu crezi ca ai lasat ceva in urma?"
Fiul a raspuns:
"Nu domnule, nu, nu cred!"
Cel care il strigase a replicat insa cu o voce tunatoare:
"Ba da, ai lasat! Ai lasat in urma ta o lectie de invatat pentru fiecare fiu si o bruma de speranta pentru fiecare tata".
Zumzetul din restaurantul luxos a incetat. Clientii si-au lasat capetele in jos, stingheriti si rusinati...

 

Sursa: O lectie pentru fiecare dintre noi