Sunteti in categorie: Gastronomie

Ardei copti in stil creol pentru iarna

Ardei copti in stil creol pentru iarna
Ardeii copti sunt folositi in multe bucatarii si retetele cu ei sunt care de care mai savuroase. Astazi o sa iti aratam cum sa faci ardei copti in stil creol pentru iarna, asa, ca sa mai schimbi gustul si aromele. Paprika afumata le da o aroma deosebita, iar ceapa sporeste dulceata si taie din aciditatea otetului si a sucului de lamaie. Reteta de ardei copti in stil creol pentru iarna este delicioasa si nu o sa iti para rau daca pui cateva borcanele care sa iti bucure papilele gustative de Sarbatori.

Ardei copti in stil creol pentru iarna: Ingrediente pentru 3 borcane
2 kg ardei gras roșu
zeama de la trei lamai
450 ml de otet (5% aciditate)
250 ml ulei de măsline
o ceapa mica alb taiata fin
1 1/2 lingurite boia de ardei afumata
1/2 linguriță cimbru
1/2 lingurita piper negru
1 1/2 lingurite de sare
3 frunze de dafin

Ardei copti in stil creol pentru iarna: Cum se fac
Spalati si sterilizati borcanele.
Coaceti ardeii si curatati-i de pielite apoi puneti-i in borcane.
Intr-o cratita medie puneti zeama de lamaie, otetul, uleiul, ceapa, paprika afumata, cimbrul, sarea si piperul. Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa clocoteasca vreo 5 minute. Apoi dati cratita deoparte, lasati sa se racoreasca putin si apoi turnati zeama peste ardeii din borcane. Cu ajutorul unei spatule, presati ardeii ca sa scoateti orice bula de aer ramasa.
Puneti apoi borcanele cu ardei copti in stil creol pentru iarna la bain-marie pentru vreun ceas. Lasati-le sa se raceasca apoi in oala in care le-ati fiert. Cand sunt reci scoateti borcanele cu ardei copti in stil creol pentru iarna si duceti-i in camara, la loc racoros si intunecat.
Ardeii copti in stil creol pentru iarna sunt buni de mancat dupa o luna, cand s-au imbratisat toate aromele.

 

Sursa: Ardei copti in stil creol pentru iarna