
Prajitura cu dovleac si nuca este o prajitura de post (vegan) foarte gustoasa. Aromata si pufoasa, prajitura cu dovleac si nuca se face usor si repede. Copiii o vor adora iar adultii nu se vor putea abtine sa nu mai ia o bucatica...
Prajitura cu dovleac si nuca (de post/vegan): Ingrediente pentru 16 bucati- 150 grame de pasta de dovleac copt
- 1 banana coapte bine (optional) pasata
- 150 grame de zahar
- 125 de grame de grasime vegetala (margarina) topita
- 150 grame de faina
- 1/4 lingurita de praf de scortisoara
- 1/4 lingurita de praf de nuscoara
- 1/4 lingurita de praf de cuisoare
- 3/4 pachetel de raf de copt
- un praf de sare
- o mana de miez de nuca taiat grosier cu un cutit
Prajitura cu dovleac si nuca (de post/vegan): Cum se faceIncalzeste cuptorul la 180 C. Amsteca toate ingredientele (mai putin faina si nuca) pana se topeste zaharul.
Cand zaharul s-a topit, pune faina cernuta in ploaie si amesteca pana la omogenizare, sa nu ramana cocoloase .
Rastoarna compozitia intr-o tava patrata cu latura de 20 cm, presara miezul de nuca tocat si coace prajitura cu dovleac si nuca (de post/vegan) pentru cca 25-30 de minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna!