
O delicioasa placinta cu orez si carne, foarte potrivita pe timp de iarna, perfecta pentru o gustare sau ca aperitiv, tocmai buna de luat la pachet sau ca fel principal la o masa, insottita de o salata verde sau salata de cruditati.
Placinta cu carne si orez: Ingrediente 500 gr carne tocata de vita
1 1/2 cana de orez
aluat de paine
1 ceapa mare, taiata
1 capatana de usturoi, curatata si taiata
3 linguri ulei
200 ml apa
1 lingurita sare
un varf de lingurita de chimen
piper negru dupa gust
un ou pentru a lega placinta
un ou mare, batut, pentru uns placinta
Placinta cu carne si orez: Mod de preparare1. Intr-un vas se infierbanta uleiul, apoi se adauga usturoiul si ceapa si se calesc la foc mic timp de 7-8 minute, pana devin usor aurii. Se toarna apa fierbinte, se lasa sa fiarba pana ceapa este facuta si se adauga orezul. Se sareaza dupa gust, lasa sa fiarba timp de 15 minute, la fic mic, acoperit cu un capac.
2. Intr-o alta tigaie se pune putin ulei si se prajeste carnea peste care punem piperul si chimenul. Se lasa pe foc, amestecand pentru a se praji bine. Se amesteca orezul, carnea, se potriveste inca o data de sare si apoi se lasa sa se racoreasca amestecul. Cand este caldut, se pune un ou si se amesteca bine.
3. Aluatul se intinde, se face foaie, se umple cu amestecul de carne si orez si se ruleaza. Se pune intr-o forma, se unge cu un ou batut si se da in cuptorul infierbantat la 180 C pentru 20-25 de minute, pana este frumos rumenita.