
O nemaipomenita reteta potrivita anotimpului de iarna: strudelul cu mere. Cel facut in casa este de o mie de ori mai bun decat cel facut cu aluat din comert sau cumparat de-a gata. Si nu e asa greu de facut!
Reteta de strudel cu mere: Ingrediente
250 gr faina
125 gr margarina
2 linguri smantana
1 lingura otet de mere
375 gr mere
1 lingura zeama de lamaie
60 gr alune
50 gr migdale
50 gr stafide (de preferat sultanine, soi fara samburi)
40 gr zahar pudra
1 lingura scortisoara
1 ou
ulei
unt topit
zahar pudra pentru ornat
Reteta de strudel cu mere: Mod de preparare
1. Se face un aluat din faina, margarina, smantana si otet. Se infasoara in folie de plastic si se lasa 30 minute la rece.
2. Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza samburii. Se taie cuburi, stropesc merele cu zeama de lamaie si se amesteca cu alune, migdale, stafide, zahar pudra si scortisoara.
3. Se imparte aluatul in doua si se intinde dreptunghiular pe servete presarate cu faina, cat se poate de subtire. Din cand in cand, aluatul se unge cu ulei pentru a nu se rupe si crapa. Pe fiecare blat se aseaza jumatate din compozitia cu mere, lasand o margine de 2-3 cm. Se bate oul si se intinde pe marginile blaturilor. Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
4. Se ruleaza strudelele, capetele se indoaie in jos. Se asaza in tavi tapetate cu hartie cerata, se intinde restul de ou deasupra si se coace circa 40 de minute. Din cand in cand, strudelul trebuie uns cu unt topit. La sfarsit, se presara zaharul pudra.