Sunteti in categorie: Sanatate

Informatii generale despre autism

ce este autismul, autism, cum se trateaza, cum se vindeca autismul, copii cu nevoi speciale, cum stiu daca copilul meu este autist, autismul la copiiAutismul este o dizabilitate comportamentala complexa care apare de obicei in primii trei ani de viata. Rezultat al unei dereglari neurologice care afecteaza creierul, autismul afecteaza dezvoltarea normala a creierului in ariile interactiunii sociale si abilitatilor de comunicare. Copiii si adultii cu autism intalnesc dificultati in comunicarea verbala si non-verbala, in interactiuni sociale si in activitatile zilnice.
Autismul este una dintre cele cinci dereglari ale Dezvoltarii Dereglarilor Universale, o categorie de categorii neurologice caracterizata de “nepotrivire severa si universala intre diferite arii ale dezvoltarii”, incluzand interactiunea sociala si abilitatile de comunicare.

Extinderea autismului
Autismul este una dintre cele mai cunoscute dereglari din cadrul celor 5 si afecteaza de la 2 la 6 persoane dintr-un total de 1000 (conform unui studiu realizat in 2001). Si acest numar este in crestere. Bazandu-ne pe statisticile realizate in SUA de catre agentiile guvernamentale si educationale, intelegem ca rata autismului creste cu 10-17% pe an. Daca lucrurile vor continua la fel in urmatorii zece ani, se estimeaza un numar de aproximativ 4 milioane de persoane care sufera de autism numai in SUA!

Autismul este intalnit peste tot pe glob, insa baietii sunt expusi de patru ori mai mult decat fetele. Autismul nu tine cont de rasa, etnie, conditie sociala, mod de viata si nivel de educatie.

Citeste : Simptomele si caracteristicile autismului
Exista mai multe mituri si idei preconcepute despre autism. Contrar parerilor populare, multi copii cu autism intalnesc la fel de putine sau la fel de multe probleme in stabilirea contacurilor vizuale ca si copiii normali. Unii pot dezvolta un limbaj functional bun, pe cand altii isi pot dezvolta abilitati de comunicare, cum ar fi limbajul prin semne sau prin picturi.
Unul dintre miturile cele mai intalnite despre copiii autistici este ca ei nu pot arata afectiune. In vreme ce stimularea simturilor este diferita la unii copii, ei pot oferi afectiune! Au nevoie doar de rabdare din partea parintilor.

Citeste: Care sunt cauzele autismului

Nota:
Informatiile din acest articol au rol informativ si nu se substituie consultarii unui medic.

 

 

Sursa: Informatii generale despre autism