Sunteti in categorie: Gastronomie

Salata de verdeturi

Salata de verdeturi
Bogata in fibre, cu extrem de putine calorii si cu un indice glicemic foarte scazut, salata de verdeturi este un fel de mancare de post / vegan/ vegetarian care nu are gluten, are un continut de grasimi scazut si este plin de vitamine. O adevarata mana cereasca pentru cei care sufera de diabet, au intoleranta la gluten sau tin o dieta de slabire saraca in carbohidrati, femeilor gravide, excelenta pentru copii si adolescenti si persoanelor anemice sau care sufera de avitaminoze.
Salata calda de verdeturi este un fel de mancare care se prepara rapid, poate fi  facut si de catre incepatori intr-ale bucatariei. Il regasesti pe mesele tuturor tavernelor din Grecia care se respecta unde i se spune, simplu "χόρτα / horta" – "verdeata".
Pentru a-l prepara ai nevoie doar de 4 ingrediente iar beneficiile pentru sanate sunt extrem de multe! Poate fi consumat ca atare sau ca garnitura pe langa o friptura sau cu branza, cand nu este post. Sau ca salata pe langa o farfurie de mancare de fasole sau mancare de cartofi in post. Sa va mai spunem ca este si ieftin?

Salata de verdeturi: Ingrediente
- frunze de verdeturi de sezon – pot fi de papadie, spanac, salata verde, marule, stevie, andive, leurda sau frunze de sfecla – este doar alegerea ta
- sare
- putin ulei de masline
- zeama de lamaie proaspat stoarsa

Salata de verdeturi: Cum se face
1) Se curata verdeata de pe tulpini si se spala foarte bine in mai multe ape, dupa care se scurge
2) Se pune in apa clocotita pentru 5 minute.
3. Se iau verdeturile cu o spumiera si se pun intr-un bol cu apa cu gheata
4. Se scurg bine de apa si se amesteca cu o emulsie pe care o faci simplu amestecand sarea, zeama de lamaie si uleiul de masline intr-un shaker sau intr-un borcan inchis ermetic, care se scutura energic de cateva ori.
Pofta buna la sanatate!

 

Sursa: Salata de verdeturi