
Aceasta reteta de desert are gust de alune si bomboane de ciocolată. Mousse-ul de alune cu topping de ciocolata ne-a placut mult si cum reteta se face foarte usor si fara coacere, merita sa o incerci si tu!
Mousse de alune cu topping de ciocolata: Ingrediente
200 grame zahar pudra
125 grame unt de arahide
800 grame crema de branza
1/2 cutie de lapte condensat
200 grame de frisca batuta
50 grame biscuiti digestivi faramitati
20 lingurite de sirop de ciocolata
1 plic de gelatina desfacut in apa
Mousse de alune cu topping de ciocolata: Cum se face
Se combina zaharul pudra, untul de arahide si crema de branza intr-un castron mare. Se bate cu un mixer la viteza medie pana la omogenizare. Se adauga laptele condensat si gelatina si se bate pana la omogenizare perfecta. Se toarna amestectul in frisca si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Se tapeteaza o forma cu folie alimentara si la fund se pun biscuitii sfarmati si intinsi uniform. Se pune crema incet peste biscuiti, se niveleaza cu un cutit ud si apoi se da la frigider pentru minim 8 ore sau pana cand s-a asezat (mousse-ul va avea o textura moale, pufoasa). Se taie in felii cu un cutit udat cu apa rece si se stropeste cu sirop de ciocolata inainte de a fi consumat.