Perioada postului nu este chiar asa de dificila in alegerea felurilor de mancare daca ai putina imaginatie. Si nu te astepta ca retetele de post sa fie la fel cu cele de dulce, pentru ca exact acesta este rostul postului: infranarea.Totusi, poti prepara mancaruri de post gustoase si ieftine fara batai de cap, ba unele retete de post, cum este si cea de tocanita de ciuperci de post, se fac si foarte, foarte repede!
Tocanita de post cu ciuperci: Ingrediente- 1 kg de ciuperci champignon proaspete
- 2 cepe mari
- 3-4 catei de usturoi
- un morcov mic dat pe razatoare
- o cutie de rosii decojiote cubulete in suc propriu
- o legatura mare de marar
- o legatura mare de patrunjel
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Tocanita de post cu ciuperci: Cum se faceCurata ciupercile de pamant cu o perie sau cu un sevetel (ciupercile NU se spala, pentru ca aduna apa, ca un burete, si pierd din gust). Taie-le cum iti este tie mai usor. Infierbanta 50 ml de ulei inr-o tigaie adanca (wok) si pune ciupercile cu un praf de sare. Amesteca-le din cand in cand, si lasa-le sa se faca la foc mic pana se evapora aproape toata apa pe care o lasa si apoi inchide focul. Curata si taie ceapa si usturoiul si pune-le intr-o alta tigaie in care ai incalzit in prealabil 50 ml ulei. Amesteca bine si cand incep sa prinda putina culoare, pune morcovul dat pe razatoarea mica. Amesteca bine si lasa sa se dea in unda impreuna. Cand incepe sa sfaraie, pune o cana de apa clocotita si lasa sa fiarba pana ceapa nu mai crantane in dinti. Daca este nevoie, mai adauga putina apa, insa ai grija sa pui putina, sa nu faci supa! Cand ceapa este facuta, pune conserva de rosii peste ea si las-o sa fiarba 2-3 clocote, dupa care adauga ciupercile si putinul suc pe care lau lasat. Mai da cateva clocote, potriveste de sare si piper si adauga verdeata tocata.
Cel mai bine tocanita de post cu ciuperci merge cu o mamaliguta pripita. Pofta buna!