Sunteti in categorie: Gastronomie

Budinca de paine cu banane

Budinca de paine cu banane
De cate ori nu ai aruncat painea veche si bananele care se innegrisera de coapte ce erau? Iti spunem noi, de multe ori! Ei bine, in loc sa mai arunci banii pe fereastra, poti transforma resturile de paine si bananele mult prea coapte intr-un desert rapid, delicios si la care nu mai trebuie sa adaugi zahar. Absolut deloc!

Budinca de paine cu banane: Ingrediente pentru 6 portii
6–7 felii de paine veche
4 banane super coapte (pot fi si innegrite)
3 oua
200 ml lapte
1 lingurita de scortisoara
2 lingurite de extract de vanilie (sau esenta)
175 g cipsuri de ciocolata neagra

Budinca de paine cu banane: Cum se face
Taie painea pe un tocator in cuburi mici de tot. Pune apoi cubuletele de paine intr-o tava pentru 5 minute in cuptorul preincalzit la 175°C, ca sa se usuce si mai bine,.
Intr-un bol mare, pune bananele coapte si cu o presa de facut piure terciuieste-le bine, apoi adauga ouale batute, laptele, scortisoara si extractul de vanilie si amesteca. Odata amestecate complet, adauga painea si lasa sa se inmoaie bine 5-10 minute inainte de a mai amesteca bine inca o data si a adauga si chipsurile de ciocolata. Se mai amesteca impreuna inca o data si apoi se pune compozitia cu lingura intr-o forma mare de briosa. Se coace in cuptorul preincalzit la 175 ° C timp de 20 minute.
Se orneaza cu inghetata preferata si se stropeste cu topping de ciocolata.
Dulce, delicios, fara nici un pic de zahar adaugat!

 

Sursa: Budinca de paine cu banane