Sunteti in categorie: Gastronomie

Friptura de vita in paine cu usturoi

Friptura de vita in paine cu usturoi
Clateste-ti ochii in ecranul computerului, pentru ca este foarte probabil sa vrei sa iti faci si sa mananci friptura de vita in paine cu usturoi cat mai curand, poate chiar in seara asta! Noi deja salivam dupa inca o portie!

Friptura de vita in paine cu usturoi: Ingrediente pentru 2 portii
3 linguri ulei de masline
500 grame de antricot de vita
¾ lingurita sare
½ lingurita  piper negru
2 linguri de unt moale
2 crengute de rozmarin
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 bagheta

Friptura de vita in paine cu usturoi: Pentru topingul de usturoi
4 linguri de unt, topit
2 linguri de usturoi tocat
2 linguri de parmezan ras
2 linguri patrunjel tocat fin

Friptura de vita in paine cu usturoi: Cum se face
Se incalzeste cuptorul la 180° C.
Taie bucata de atricot de friptura in jumatate pe lungime, apoi asezoneaza-o pe toate laturile cu sare si piper. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mare, pană când uleiul incepe sa fumege usor.
Prajeste pe fiecare parte bucatile de carne pentru fix 1 minut! Adauga untul,crengutele de rozmarin si usturoiul, rotind repede tigaia, ca sa se topeasca untul. Inclina tigaia si cu o lingura pune mereu unt peste friptura. Intoarce si pe laturi si mai prajeste pentru 30 de secunde apoi ia imediat tigaia de pe foc!
Taie capetele de la bagheta si scoate miezul cu ajutorul unui cutit. Odata ce carnea este complet complet rece, baga cafnea in bacheta scobita de miez. Se pun baghetele umplute cu carnea pe o foaie de copt.
Intr-un bol mediu, amesteca untul topit, usturoiul, parmezanul si patrunjelul, amestecand pana la uniformizare. Intinde untul cu usturoi uniform pe partea de sus a baghetelor umplute cu friptura. Se da la cuptor timp de 15-20 de minute, in functie de modul in care iti place friptura (mai in sange sau medium).
Feliaza in bucati de 2 cm si... pofta buna!

 

Sursa: Friptura de vita in paine cu usturoi