
Atat de multe arome, atat de mult gust! Si mai ales atat de usor de facut! Pui picant cu sos rosu si cocos. Suna exotic, nu? Sa vedeti ce curcubeu de arome lasa pe cerul gurii! Daca iti plac mancarurile picante, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de pui picant cu sos de rosii si lapte de cocos!
Pui picant cu sos rosu si cocos: Ingrediente- un puio de 1,5 kg, portionat
- sare si piper
- 2 linguri. de ulei de măsline
- 3 catei de usturoi pisati
- 1 lingura de praf de ghimbir
- 3 ardei iuti verzi, tocati fara seminte
- 1 ceapa mare, tocata groser
- 5 linguri de pasta de de tomate
- 1 cana de lapte de cocos, neindulcit
- 1 cana de supa de pui sau 2 cuburi de concentrat de pui topite intr-o cana de apa fierbinte
- coriandru tocat sau patrunjel pentru ornat
Pui picant cu sos rosu si cocos: Cum se faceSareaza si pipereaza puiul. Intr-o oală mare prajeste carnea de pui in ulei de masline. Scoate carnea de pui intr-un castron si acoper-o cu un capac.
In aceeasi oala pune usturoiul, ghimbirul, ardeii iuti si ceapa. Se prajesc la foc mic pana ceapa devine translucida. Se toarna supa de pui si se lasa sa farba pana ceapa este facuta bine si apoi se pune pasta de tomate si laptele de cocos neindulcit. Se pune carnea de pui inapoi la oala. Se lasa oala la foc mic. Se acopera si se fierbe molcom timp de 45 - 60 de minute.
Se serveste cu garnitura de orez. Se decoreaza cu coriandru sau patrunjel. Pofta buna!