
Mi se facuse pofta de cartofi cu rozmarin, dar nu voiam nici varianta la cuptor, nici cea prajita si nici cu usturoi... Si as mai fi vrut ceva crocant care sa contrabalanseze textura cremoasa a cartofilor, asa ca niste crutoane de tofu afumat pareau o idee faina. Pentru ca e post.
Cartofi cu rozmarin si crutoane de tofu afumat: Ingrediente pentru 2 portii- 500 grame de cartofi, curatati si taiati cuburi
- 100 grame de tofu afumat
- o crenguta mica-mica de rozmarin proaspat
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei de masline
-
gogosari in otet dupa gust
Cartofi cu rozmarin si crutoane de tofu afumat: Cum se facSe fiertb cartofii curatati si spalati in apa cu sare. Cand sunt aproape gata se scurg de apa. Intr-un wok se pun 3 linguri de ulei de masline sa se infierbante.
Se pun cartofii peste ulei si se scutura tigaia deasupra ochiului de aragaz dat la maxim pentru cca 1 minut. Se pune rozmarinul tocat si se mai scutura putin tigaia.
Bucatelele de tofu se prajesc in 1 lingura de ulei de masline pana se rumenesc frumos (circa 3 minute). Trebuie sa aiba exteriorul crocant si interiorul usor moale. Se amesteca cartofii si crutoanele cu bucatele de gogosari (am folosit
gogosari pusi de mine). Se pipereaza.
Pofta buna!