Sunteti in categorie: Retete de slabire

Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)

Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)
Merita sa incerci aceasta reteta Monti simpla ca fel principal (cu branza la grill ca fel principal) sau ca starter pentru o masa de seara. Supa-crema de broccoli este usor de facut si delicioasa. Supa-crema Montignac de broccoli se potriveste pentru diabetici, este saraca in calorii, are un nivel foarte scazut de glucide (carbohidrati), putine grasimi saturate. Reteta de supa-crema Montignac de broccoli este tocmai buna pentru cei care vor sa sabeasca sau sa isi tina greutatea sub control, este buna si pentru inima, este bogata in fibre si nu contine gluten. Cei care nu tin nici un fel de dieta o pot consuma cu crutoane. Ce sa ne dorim mai mult de la o reteta de supa?

Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici): Ingrediente
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de ulei de masline extra-virgin
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 1 tulpina de telina, taiata marunt
- 2 catei de usturoi, taiati maruntel
- 1 lingura de cimbru sau patrunjel proaspat, tocat fin
- 1 kg broccoli oparit si desfacut in buchetele mici
- 1,5 litru de baza pentru supe (supa de oase sau supa de pui ori supa vegetala)
- 100 ml smantana
- 1/2 lingurita de sare
- piper proaspat macinat, dupa gust
- seminte de pin (optional) pentru decor

Cum se pregateste supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)
Pune o oala pe foc si in ea uleiul si untul. Lasa sa se topeasca untul si apoi adauga ceapa si telina si lasa la foc mic, mestecand din cand in cand, timp de 4-6 minute, pana se inmoaie legumele bine. Adauga apoi usturoiul si  cimbrul sau patrunjelul proaspat. Amesteca ca sa iasa aromele pentru circa 10 secunde. Adauga buchetelele de broccoli si adauga baza pentru supe si sarea. Da focul mare si lasa sa fiarba la foc vesel pentru 5 minute, apoi lasa sa fiarba la foc mic pana broccoli este moale. Inchide focul si da oala deoparte sa se racoreasca putin – circa 10 minute. Cu un blender vertical paseaza broccoli. Fii atenta sa nu te oparesti. Adauga apoi smantana si gusta, potriveste de sare daca mai este nevoie si pune piper dupa gust. Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici) poate fi pastrata in frigider pana la maxim 5 zile si se poate si congela (pana la 3 luni).
Pofta buna si silueta perfecta!

 

Sursa: Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)